Войната на Русия в Украйна от първо лице - в

...
Войната на Русия в Украйна от първо лице - в
Коментари Харесай

20 дни в Мариупол - документалният филм за войната, който се бори за Оскар

Войната на Русия в Украйна от първо лице - в картина и тон, снимани в един от градовете, трансформирали се в знак и на украинската храброст, и на бруталната съветска свирепост. Документалният филм " 20 дни в Мариупол " на журналиста от Аssociated Press (AP) |Мстислав Чернов и екипа му е една от номинациите за " Оскар ".

А в действителност в началото не е имало проект фрагментите от първите дни на окупацията на града на Азовско море да се трансформират в кино.

Годината е 2022, месец след началото на съветската инвазия в Украйна. Светът още не може да повярва изцяло какво се случва в Европа в 21 век, с помощта на дейностите на съветския президент Владимир Путин.

" Бяхме единствените задгранични публицисти, останали в Мариупол. Вече втора седмица документирахме с фрагменти обсадата на града от съветските войски. Предавахме от болничното заведение, когато вътре влязоха въоръжени мъже и се наложи хирурзите да ни дадат техни престилки, с цел да не ни разпознаят. Това се случи на 15 март, а ние не знаехме дали ще оцелеем, " споделя за тези първи дни в обсадения град видео журналистът на АP Мстислав Чернов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР