Войната между Израел и Хамас няма да повлияе на цените

...
Войната между Израел и Хамас няма да повлияе на цените
Коментари Харесай

Експерт: Горивата ще поевтинеят, войната в Израел няма да се отрази

Войната сред Израел и " Хамас " няма да повлияе на цените на горивата у нас. Това съобщи Димитър Хаджидимитров, от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

" Първоначално имаше растеж на цените, който е резултат от напрежението на упованията какво ще се случи откакто има районен спор. В момента обаче пазарите са спокойни. Едва ли ще виждаме цени по-различни от това, което виждаме сега на колонките. Потребителите би трябвало да са спокойни, че този за в този момент районен спор няма да повлияе на цените на горивата у нас ", сподели Димитър Хаджидимитров.

" Добрата вест е, че през последните 10-15 дни има намаляване на цената с по 6-7 $ на барел, тъй че ще забележим по-ниски цени у нас. Вече го виждаме, цените са с 4-5 ст. по ниски за литър гориво ", добави Хаджидимитров.

" Има риск за сигурността в Източното Средиземноморие. Има риск за сигурността в Егейско море. Има възможност от повишение на разноските за прекосяване през Босфора, което ще засегне примерно Лукойл Нефтохим и други преработватели в региона на Черно море ", изясни доцент Красен Станчев, създател на Института за пазарна стопанска система.
Димитър Хаджидимитров заяви, че от две седмици Русия е спряла продажбата на подготвени горива за целия Европейски съюз.

" Така че сега за България се продава единствено петрол, подготвени горива не можем да си купим от Руската федерация от две седмици ", добави специалистът от Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР