"Вотът не мина, защото няма мотив от организация на предсрочни

...
"Вотът не мина, защото няма мотив от организация на предсрочни
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Трябва да сме толкова добри, колкото искат хората

"Вотът не мина, тъй като няма претекст от организация на предварителни избори два месеца по-рано и тъй като държавното управление има да свърши още работа. " Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на брифинг в Народното събрание след гласуването на вота на съмнение към кабинета.

"Днес ще си приказваме на първо място за цифри. Преди това един къс коментар на всичко, което се случи последните часове. Вотът не мина не поради особености на парламентарната аритметика. Няма никакъв претекст, смисъл, изгода от организация на предварителни избори два месеца по-рано. Вторият по-основен претекст е, че това държавно управление има да свърши още работа ", акцентира вицепремиерът.

Той регистрира, че първата задача е превъзмогването на здравните последствия от ковид. Също по този начин има големи енергийни планове, които би трябвало да бъдат приключени, би трябвало да бъде проведено и машинното гласоподаване. А това преди всичко минава през допълнения на текстове в Изборния кодекс.

"Тази нощ имаме договорка. Това е добра договорка за България, това е добра договорка за Европейски Съюз. Съюзът през тези тежки четири-пет дни потвърди, че от него има смисъл за европейските жители и за всяка страна членка. Ние сме толкоз свързани като стопански системи, че сепаративни ограничения не биха свършили никаква работа ", сподели още Дончев по отношение на постигнатата договорка за Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз.

Той разгласи,че държавното управление ще опита да стартира част от плановете си предплатено, с национално финансиране.

"В политиката не най-важно е да можеш да приказваш. Най-важно е да можеш да слушаш. Мисля, че можем да слушаме и чуваме доста добре. Демокрацията допуска да приемаш правото на по-голямата група. Мнозинството да дефинира посоката. Демокрацията допуска да бъдеш търпелив към настояванията и желанията на по-малката група. Затова демокрацията не е тирания. Ние можем да слушаме и чуваме добре. Всеки ще бъде чут. Дали ще има промени? Да, ще има промени. Бъдете по този начин общителни да изчакате няколко дни. Никой от нас, не желае и да мечтае всичко да бъде, както е било преди 2 седмици ", разяснява Дончев и продължи- "Години наред във вътрешнопартийни разногласия, когато сме спорили, когато сме се карали, когато някой ни е упреквал, че не сме задоволително положителни, постоянно сме излизали с универсалната имитация, която е по-опасна - "Да, само че сме по-добри от другите ". Това не е задоволително. Ние би трябвало да сме толкоз положителни, колкото желаят хората. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР