Володимир Зеленски спаси правителството час преди в Народното събрание да

...
Володимир Зеленски спаси правителството час преди в Народното събрание да
Коментари Харесай

Колтуклиева: Зеленски и Петков останаха насаме! Какво крият зад „тука има-тука нема”?!

Володимир Зеленски избави държавното управление час преди в Народното събрание да стартира дебатът и да се гласоподава решение за или срещу оръжейни доставки за Украйна; украинският дипломат подава в Народното събрание писмо на украинския президент с искане за ремонт на украинско въоръжение в български фабрики.

Преди няколко дни попитах: по какъв начин ще идва у нас тази развалена от военните дейности техника и по какъв начин ще се връща обратно; по какъв начин ще се ремонтират въоръжения Made in Russia без съветски аварийни части; кой ще заплатѝ за ремонтните действия, тъй като бартерът с импорт на на ниска цена ток от Украйна ( страна във война!) е “мѝжи-да-те-ла̀жем ” и на практика е невероятно без магистрални електропроводи сред двете страни.

Кирил Петков, Корнелия Нинова и компания не лъжат. Не! Те просто не могат да споделят истината. Така са устро̀ени.

Александър Михайлов, изпълнителният шеф на държавния оръжеен търговец “Кинтекс ”, който вицепремиерът Корнелия Нинова се опита да уволни, само че Съдът спря вписването в комерсиалния указател на посоченото от нея управление, ясно и недвусмислено изясни, че военна продукция от българските фабрики се доставя в Украйна още от февруари – през Полша, Чехия и Словакия. Никой от държавното управление не разяснява тези изказвания, направиха се на ни-чу̀ли-ни-видѐли.

Не че не беше ясно, само че в този момент става още по-видно, че Кирил Петков провежда цялата гюрлутия с парламентарната делегация в Киев, с цел да остане уединено с Володимир Зеленски и да договорят двамата детайлностите на договорката. За следващ път министър председателят не срещна с диалозите на “четири очи ” нито съдружните си сътрудници, нито министрите от кабинета.

Тарикати. Илюзионисти. Сръчковци. Майстори на играта: тука има – тука нема.

Важното е да има държавно управление на Кирил и Асен. На всяка цена!

Колко занимателно! Преди ГЕРБ се притесняваше от служебно държавно управление на президента Радев; в този момент “Продължаваме смяната ” не желае това да се случи.

Кабинетът оцеля. Корнелия оцеля.

Нещо за България?! На кой му пука! Важното е да държат ключа за трезора и да бъркат в него когато си изискат.

П.П. Следващият епизод от сериала: “Компромиси никакви! Националният интерес над всичко! ” ще бъде решението за повдигане на ветото на българския парламент за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Ще измислят някоя ловкост и Слави ще клекне.

Номерата им се изтъркаха. Но минават. Засега…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР