Волейболният шампион на България при мъжете Нефтохимик (Бургас) постигна втора

...
Волейболният шампион на България при мъжете Нефтохимик (Бургас) постигна втора
Коментари Харесай

Нефтохимик записа втора победа в квалификацията в Шампионската лига

Волейболният първенец на България при мъжете Нефтохимик (Бургас) реализира втора победа в квалификационния шампионат в Шампионската лига.

След като през вчерашния ден се постановиха с 3:0 гейма над, през днешния ден бургазлии отнесоха със същия резултат Фино Капошвар със същия резултат 3:0 (27:25, 25:19, 25:23).

В първия гейм волейболистите на треньора Атанас Петров минаха през много компликации, само че в последна сметка завоюваха с 27:25. Те поведоха първоначално с 6:2, по-късно и с 14:11. Унгарците се пробваха да се опълчват и понижиха до 22:23. След това обаче мощни изяви на Мурад Хан и Георги Петров помогнаха за триумфа.

Във втория гейм унгарците се съпротивляваха до 15:17, след което последователно Нефтохимик наложи волята си.

Третата част се разви по сюжета от първата, а гостите от Капошвар пробваха да вземат частта при резултат 20:20. Но самостоятелната класа на Мурад Хан, Марсел Лукс си сподели думата. 8 точки от обсада и още 3 от пряк начален удар също помогнаха за втората победа с 3:0 гейма в групата.

Пакистанската звезда на тима от Бургас Мурад Хан приключи мача с 16 точки, Георги Петров добави 9, а Венцислав Рагин остана със 7. За гостите от Унгария Акош Калмар също завърши мача с 16.

В другата среща от групата черногорският отличник Будва се оправи с 3:0 (25:15, 25:16, 25:16) със Струмица от Република Северна Македония. С днешния триумф отборът на Нефтохимик се класира за втория квалификационен кръг, а от групата в Бургас ще продължи още един тим. Във втория квалификационен кръг отборите още веднъж ще бъдат разпределени в групи.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР