Волейболният отбор на Олимпиакос (Пирея) спечели третия по сила европейски

...
Волейболният отбор на Олимпиакос (Пирея) спечели третия по сила европейски
Коментари Харесай

Олимпиакос спечели Чалъндж къп пред 13 000 зрители

Волейболният тим на Олимпиакос (Пирея) завоюва третия по мощ европейски клубен шампионат - " Чалъндж къп " за мъже. Воденият от Алберто Джулиани отбор би смаза вкъщи израелския Макаби Йеадим (Тел-Авив) с 3:0 (25:16, 25:21, 25:16) в срещата-реванш от финала на шампионата, играна пред цялостната с 13 000 фенове зала на Двореца на Мира и другарството в Пирея.

Така след две безапелационни победи с по 3:0 гейма Олимпиакос завоюва " Чалъндж къп " за първи път в историята си. " Червено-белите " имат и един изгубен край през 2018 година.

Трофеят на спечелилите бе връчен на капитана Драган Травица персонално от президентът на БФВ Любо Ганев, който е член на Административния Борд на CEV.

Най-резултатен за Олимпиакос бе Рафаил Кументакис с 13 точки (2 блока, 1 ас, 71% успеваемост в офанзива и 73% положително посрещане - +10), а Тончек Щерн и Густаво Гуацети Бонато прибавиха по 11 точки за успеха.

Въпреки това, за Най-полезен състезател (MVP) на финала беше разгласен Драган Травица, който приключи с 3 точки (3 блока) за триумфа.

За отбора на Макаби Александър Сафонов се регистрира с 10 точки.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР