Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записа 3-а победа

...
Волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записа 3-а победа
Коментари Харесай

Марек излъга Нефтохимик след невероятна драма в отложен мач

Волейболният тим на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записа 3-а победа в първата осмица от Суперлигата на България след страхотна драма против първенеца Нефтохимик 2010 (Бургас). Момчетата на Виктор Карагьозов излъгаха първенците вкъщи по необикновен метод и надвиха с в отсрочен мач от 5-ия кръг на шампионата, игран довечера.

Така дупничани остават на 3-о място във краткотрайното класиране с 3 победи, 3 загуби и 10 точки. Шампионът Нефтохимик пък е 4-и с 3 победи, 2 загуби и 8 точки. В постоянния 8-и кръг Марек е още веднъж хазаин, само че този път на Монтана, до момента в който бургазлии ще гостуват на Пирин (Разлог). Срещите са надлежно в събота (30 януари) от 18,00 часа и в неделя (31 януари) от 17,30 часа.

Първата част на срещата стартира с преимущество за първенците от Нефтохимик и игра точка за точка след това. Домакините от Марек последователно набраха инерция и поеха самодейността. Благодарение на положителната си игра в офанзива и на обсада те затвориха без проблем гейма с 25:19. След това бургазлии демонстрираха напълно друго лице, поведоха стремително, превъзходството им се резервира до края на втория гейм и резултатът бе подравнен след 25:20.

Ролите се размениха в третата част и Марек още веднъж бе водещ, като взе задатък и не остави късмет на първенците - 25:17 и 2:1. В четвъртия гейм, обаче, играчите на Николай Желязков заиграха по-концентрирано и последователно усилиха дистанцията, с цел да вкарат мача в тайбрек след 25:22. Там първенците, въодушевени от миналата част, продължиха победния си темп, само че в последните минути сервиса и блокадата на Марек наклониха везните в тяхна изгода и те се поздравиха с третата си победа след 15:13 и 3:2.

Най-полезен за Марек бе Димитър Дулчев с 18 точки (2 блока, 1 ас и 48% успеваемост в атака) за успеха. Влезлият като запаса Светослав Иванов добави още 13 точки (2 аса, 52% успеваемост в офанзива и 69% положително посрещане) за триумфа.

За първенците от Нефтохимик опитният Мирослав Градинаров заби страхотните 24 точки (3 блока, 3 аса и 55% успеваемост в атака). Денис Карягин се регистрира с още 16 точки (1 блок, 50% успеваемост в офанзива и 32% положително посрещане), само че и това не оказа помощ за победа.

МАРЕК: Светослав Станков 6, Димитър Дулчев 18, Калоян Балабанов 10, Цветелин Цветанов 8, Любчо Янков 9, Павел Душков 8 - Дафин Коцаков-либеро (Ивайло Дамянов, Илиян Преспов 5, Светослав Иванов 13)
Старши треньор: ВИКТОР КАРАГЬОЗОВ
НЕФТОХИМИК 2010: Стефан Георгиев 1, Мирослав Градинаров 24, Денис Карягин 16, Златко Кьосев 12, Николай Николов 3, Илия Петков 12 - Ивайло Лалов-либеро (Георги Братоев 2, Венцислав Трифонов 2, Николай Колев 3, Теодор Салпаров-либеро)
Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР