Волейболният национал Жани Желязков се заърна в България, след като

...
Волейболният национал Жани Желязков се заърна в България, след като
Коментари Харесай

Жани Желязков: Не искам да звучи надменно, но Нефтохимик трябва да стане шампион

Волейболният национал Жани Желязков се заърна в България, откакто статрира сезона в румънския Аркада (Галац) . Сега, той ще облече екипа на първенеца Нефтохимик 2010 (Бургас) . Как върви възобновяване му, за какво напусна Аркада и какви са задачите му с бургаския отбор, Жани описа пред BGvolleyball.com .

Защо напуснахте Аркада?

Защото не съм благополучен от обстоятелството, че президентът се меси в решенията на треньора кой и по кое време да играе. Сметнах, че е по-добре за мен да отида някъде, където съм сигурен, че ще играя, в случай че се представям добре. Разпределителителите в Аркада бяха Дима Филипов (б.а. гръцки национал) и Филип Деспотовски (б.а. македонски волейболист). За мен, Дима е 15 хиляди пъти по-добър, само че президентът постанова да се играе с Филип. Смятам, че по този метод не можем да повдигнем резултата.

Какво не му е наред на този клуб? Защо прогонва всички българи?

Той не прогонва всички българи, а просто прогонва всички. Дима Филипов също искаше да си тръгне, само че не го пуснаха. Бразилецът Лукас Рангел също искаше да напусне. Подаде си документи за овакантяване. Не опира до националност, а е значимо дали си любим на президента. Президентът е приключил инженерство, той е инженер и цялостен живот с това се е занимавал. Построил е един огромен мост покрай Галац, също се занимава с произвеждане на цимент. На него това му е специалността. Волейболът му е занимание. Проблемът е, че той се меси в работата на треньорите, а няма никаква концепция какво прави.

Лесно ли си тръгнахте от тима или ви създаваха проблеми?

Лесно ме освободиха, без особени драми. Просто стана по-бавно, в сравнение с чаках.

Съжалявате ли, че започнахте сезона там?

Не, тъй като считам, че годината за мен до тук не беше нулева. Първо бяхме двамата с татко ми там. Отидох основно поради това, тъй като знаех, че ще мога да играя на високо равнище. Доволен съм от престоя си там, само че гледайки какво се случва с други мои сътрудници в Галац, счетох, че е по-добре да си потегли в точния момент.

Кога получихте предложение от Нефтохимик и какъв брой време ви беше нужно, с цел да вземете решение дали да играете за този клуб?

Когато татко ми си потегли от Галац, допуснах, че и аз несъмнено ще имам някакви проблеми. През ноември от Нефтохимик ме попитаха какво считам да върша. Казах им, че съм решил да си потегли на полусезона. В интерес на истината, доста бързо се разбрахме за всичко, само че не можех да разясня. Нямаше по какъв начин да подпиша контракт с тях, до момента в който имам настоящ контракт с Аркада. Затова в профил нещата изгледаха по този начин, все едно са се проточили доста дълго време.

Какви са упованията ви за остатъка от сезона с Нефтохимик?

Целта е да спечелим и купата и шампионата.

Какви са усещанията ви от Суперлигата до този миг?

Като цяло нямах доста благоприятни условия от Румъния да виждам българското състезание. След като ми обърнаха палеца, се прибрах в София и гледах един мач на Монтана и Левски. Също гледах онлайн Хебър с Нефтохимик. Мисля, че равнището не е ниско. Имаше обичайно равнище. Със сигурност е забавно. Като погледнем класирането, има 4-5 тима, които се борят за купата.

Всъщност кои са огромните любимци в Суперлигата този сезон?

Без да желая да звучи пренебрежително, само че считам, че ние би трябвало да станем първенци. Също считам, че Хебър, Монтана и ЦСКА имат своите шансове за купата.
Постоянните промени в Нефтохимик вредят ли на тима?
Не считам, че това им време, а по-скоро, че разпореждаха доста огромни очаквания на някои от чужденците. А в действителност те се оказаха не толкоз положителни състезатели.
Имахте травма на дясната ръка, в този момент какво е положението ви?
Състоянието ми е учудващо положително. Държах да се прибера в България, тъй като познавам доста положителни експерти и пристигнах тук за второ мнение. Оказа се, че фрактура строшаване на коста, не е имало. Това, което там са видяли е плаваща костица в една от ставите. Но това някои хора го имат, някои го нямат. Ако не се направи ренгенова фотография не може да се разбере. И те са решили, че това е било счупена кост от ставата, а не е. Иначе всички сухожилия са здрави. Единствено имам шест шева там, където ми се беше сцепила кожата. В момента в всекидневието си употребявам ръката все едно в никакъв случай нищо не е имало. Просто самият пръст е една концепция по-слаб, само че това е въпрос на време да се възвърне. В четвъртък направих първа подготовка с Нефтохимик. Всичко е наред.

Това значи ли, че в понеделник ще се появите в игра за Нефтохимик срещи Сливнишки воин?

Не знам към момента. Бих могъл да играя, само че това зависи от треньора. Не съм играл въпреки всичко волейбол от 10 декември. В момента ми е много мъчно да вляза в час. Но по принцип към този момент мога.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР