Волейболистите на ЦСКА завършиха с победа в Група 1 от

...
Волейболистите на ЦСКА завършиха с победа в Група 1 от
Коментари Харесай

ЦСКА завърши с победа над Тетевен Волей в Бургас

Волейболистите на ЦСКА приключиха с победа в Група 1 от квалификационните шампионати за установяване на първа и втора осмица на Суперлигата за сезон 2020/21. " Червените " надиграха без проблеми Тетевен Волей с 3:0 (25:13, 25:19, 25:9) в последния си мач от групата, игран този следобяд в зала " Младост " в Бургас.

Така ЦСКА приключи на второ място в класирането с 2 победи, 1 загуба и 5 точки, като най-вероятно ще продължи битката за влизане в първата осмица с Дунав (Русе). По-късно довечера е последната среща на шампионата сред русенци и домакините от Нефтохимик 2010, които са с две победи. Тетевен пък завърши на последното 4-о място без нито една победа и сигурно ще играе във втората осмица на Суперлигата.

Само спечелилият в в групата ще се класира непосредствено за първата осмица наС уперлигата. А класиралите се на 2-ро и 3-то място ще не престават борбата, като ще играят между тях в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и срещата сред двата отбора в групата.

В първия гейм " алените " преобладаваха напълно, като започнаха стремително с 5:0, след което продължиха да усилват разликата до крайното 25:13. Във втората ЦСКА още веднъж поведе, само че след това функциите се размениха. Играта продължи точка за точка, след което армейците набраха инерция и последователно усили дистанцията. В края " зелените " стопиха част от изоставането си, само че не съумяха да създадат нищо повече - 25:19 и 2:0 за ЦСКА. Третата част започва с разгромната преднина от 9:0 за ЦСКА. След поисканото техническо спиране резултатът претърпя дребна смяна, само че не бе задоволително. " Червените " оставиха противника на едвам 9 точки.

Над всички за ЦСКА за следващ път бе Димитър Димитров със 17 точки (4 блока, 3 аса и 38% успеваемост в атака) за успеха.

За отбора на Тетевен Стефан Иванов завърши с 11 точки.

Снимки: Facebook на Национална Волейболна Лига/National Volleyball League
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР