Волейболистите на Левски София може да се класират на полуфинал

...
Волейболистите на Левски София може да се класират на полуфинал
Коментари Харесай

ВК Левски с невероятен шанс да играе на полуфинал в Европа

Волейболистите на Левски София може да се класират на полуфинал в Европа. Носителят на Суперкупата на България загуби двата си дуела на 1/4-финалите от италианския Веро Волей (Монца) с 0:3 в София и с 0:3 в Монца в шампионата “Чалъндж къп ”.

По информация на Sportal.bg, през вчерашния ден “сините ” са подали публична тъжба до Европейската конфедерация по волейбол (CEV) поради присъединяване в състава на Монца в  двата дуела на словенския национал Ник Муянович.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by National Volleyball League (@nvlbulgaria)

Муянович стартира сезона в словенски Клацит Волей (Камник). Там той игра в същия шампионат “Чалъндж къп ” против норвежкия Викинг (Берген). След това се състезава с екипа на Монца против Левски в същия шампионат. Няколко дни по-рано, от Калцит (Камник) също подадоха тъжба до CEV и шефа Торстен Ендрес. Причина стана присъединяване на Ник Муянович в дуелите против “сините ”, и желаеха публично Монца да бъде дисквалифициран от шампионата.

Генералният управител на Камник Томи Шмуц пита в открития си имейл до CEV:
“Как е допустимо състезателят Ник Муянович да може да играе за два тима в едно и също съревнование ( “Чалъндж къп ”), в една и съща година. Той стартира сезона в нашия Калцит Волей и игра мачове против норвежки тим, след което с лъжлива транзакция се озова във Веро Волей. Тази седмица той игра против Левски София в същото съревнование. До колкото знам, разпоредбите са ясни. Един състезател може да се състезава в едно съревнование, в един клуб, в една спортна година, нали? Мисля, че Воро Волей би трябвало да бъде дисквалифициран от шампионата “Чалъндж къп ”, написа volleyball.it.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР