Волейболистите на Дунав (Русе) завършиха като лидери полусезона в Източната

...
Волейболистите на Дунав (Русе) завършиха като лидери полусезона в Източната
Коментари Харесай

Дунав спечели дербито с Раковски и завърши полусезона като лидер в Източната група

Волейболистите на Дунав (Русе) приключиха като водачи полусезона в Източната група във второто равнище на шампионата при мъжете - Висшата лига. Воденият от Красимир Миронов отбор се наложи над Раковски-1964 (Севлиево) с 3:1 (32:30, 18:25, 25:19, 25:18) в среща от последния пети кръг, изиграна в крайдунавския град.

Дунав има 14 точки в актива си (5 победи), Раковски е втори в таблицата с 12 точки (4 победи, 1 загуба).

В първата част русенци имаха превес през множеството време (до 18:16), след което последва равностойна игра. Севлиевци стигнаха до поврат, като имаха и четири геймбола, само че не съумяха да ги отразят. Домакините имаха пет благоприятни условия да затворят гейма и го направиха при 32:30.

Втората част потегли под диктовката на гостите, които диктуваха ситуацията до края. Третият гейм стартира равностойно, след което Ангел Павлов и съотборнииците му надвиха безапелационно.

Решителната четвърта част също мина под превъзходството на Дунав, който добави три точки на сметката си.

С безапелационна победа приключи и отборът на Черноморец (Бяла), който надигра като посетител Арда (Кърджали) с 3:0 (25:23, 27:25, 25:21).

Волейболистите от морския град е трети с 10 точки (3 победи, 2 загуби), Арда е пети с 3 точки (1 победа, 4 загуби).

Воденият от Милен Стоянов отбор бе цялостен хегемон в първата част, след което в края противникът съумя да навакса и да остане на точка. Не се случи нищо повече и Черноморец поведе в мача.

Вторият гейм предложи равностойна игра съвсем доникъде (11:11), след това кърджалийци поеха самодейността (14:11). Това обаче не продължи дълго - след 18-та точка черноморци взеха нещата в свои ръце и след четири геймбола усилиха задатъка си в срещата.

Третата част потегли стремително за играчите от Бяла (5:1), като бяха водещи през съвсем цялото време и се поздравиха с чиста победа.

BGvolleyball.com

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР