Ферари ще въведе направи първите си по-сериозни подобрения за сезон

...
Ферари ще въведе направи първите си по-сериозни подобрения за сезон
Коментари Харесай

Ферари прави първите по-сериозни промени по болида си за Имола

Ферари ще вкара направи първите си по-сериозни усъвършенствания за сезон 2024 във Формула 1 за идната Гран При на Емилия-Романя на „ Имола “ идната седмица. Шефът на Скудерията - Фредерик Васьор, обаче, не чака тези новости по SF-24 да трансформират сензитивно представянето на колата.

По неговите думи, в актуалната конюнктура е доста мъчно за един отбор да напредне, защото всички се развиват по подобен метод, което прави наваксването на закъснение мъчно. Французинът също по този начин изясни, че фактът, че „ Имола “ е първото домашно надпреварата на Ферари за годината не е оказал въздействие върху решението тъкмо в този уикенд да има усъвършенствания по SF-24. Все отново Васьор призна, че близостта на пистата до фабриката оказва помощ в известна степен на екипа му при процеса по ъпгрейдване на колата.

„ Когато вършим проекта за развиване не предвиждаме да имаме усъвършенствания на „ Имола “, тъй като е в Италия. Ние натискаме с развиването и незабавно щом сме подготвени с нещо, ние създаваме съставените елементи. Фактът, че „ Имола “ е покрай завода ни оказва помощ, тъй като по този начин можем да издадем частите по-късно. Но това, че сме в Италия няма нищо общо. И още веднъж, не би трябвало да чакаме този пакет с усъвършенствания да промени света, само че с тези дребни разлики несъмнено ще ни помогне “, съобщи Васьор.

„ Двама от нашите съперници имаха нови елементи в Маями и в последна сметка нещата не се трансформираха сензитивно. Мисля, че всички ние имаме сходни хрумвания за развиването на тези коли и по тази причина няма толкоз огромни промени с въвеждането на подобренията. В квалификациите нормално има 4-5 коли, които са в една десета и в случай че се подобриш с една десета това трансформира доста нещата. Но огромна част от резултата идва от това, което правиш с водачите, настройките и работата с гумите. Не би трябвало да мислим единствено за подобренията, само че и за работата, която вършим на пистата “, изясни още шефът на Ферари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР