Военнослужещият от Националната гвардия на САЩ Джак Дъглас Тейшейра, заподозрян

...
Военнослужещият от Националната гвардия на САЩ Джак Дъглас Тейшейра, заподозрян
Коментари Харесай

Секретна информация на САЩ е изтичала в „Дискорд“ още от февруари 2022 г.

Военнослужещият от Националната армия на Съединени американски щати Джак Дъглас Тейшейра, обвинен за приключването на секретни документи, е разгласил поверителна информация от по-дълго време и пред по-голяма чат публика, в сравнение с се предполагаше, заяви „ Ню Йорк таймс “, представен от организациите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според изданието, което се базира на изявления в интернет, за които се допуска, че са на Тейешейра, той е почнал да качва наличие в дребната онлайн геймърска платформа „ Дискорд “ (Discord) – която е имала към 600 ползватели – малко след началото на съветската инвазия в Украйна.

Отбелязва се, че в изявленията си потребителят се е позовавал на данни от Агенцията за национална сигурност, Централно разузнавателно управление на САЩ и други разследващи служби на Съединени американски щати и е разгласил информация за съветските и украинските жертви в спора, за активността на съветското разузнаване, както и за западната помощ за Украйна.

Ройтерс отбелязва, че в тази ситуация може да става дума за най-големия пробив в американската национална сигурност от 2010 година, когато на уеб страницата „ Уикилийкс “ се появиха над 700 000 документа, видеозаписи и дипломатически грами.

Засега няма коментар от Пентагона на новото известие на „ Ню Йорк таймс “.

Тейшейра е с повдигнати обвинявания в непозволено придобиване на поверителни документи и материали, засягащи защитата, и непозволено предпазване и предаване на информация за националната защита. Според правни специалисти евентуално ще му бъдат предявени и още.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР