Военният министър на Израел Авигдор Либерман заяви, че издадената от

...
Военният министър на Израел Авигдор Либерман заяви, че издадената от
Коментари Харесай

Израел видя паника и истерия в Иран

Военният министър на Израел Авигдор Либерман съобщи, че издадената от висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи заповед за увеличение на потенциала за обогатяване на уран е симптом за " нервност и суматоха " в иранското държавно управление, написа " Таймс оф Израел ".

Според него Иран е международен проблем, не е единствено проблем на Израел.

" Ние виждаме, че иранската подривна активност не е ориентирана единствено към Държавата Израел, а също към Йемен, Бахрейн, Персийския залив и Ливан, тъй че Иран е районна опасност ", предизвести той.

" Всеки, който е обърнал внимание на водачите на Саудитска Арабия през последните месеци...аз звуча като гълъб на мира спрямо тях ", добави министърът.

В същото време министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху разяснява, че не е сюрпризиран от апела на Хаменеи еврейската страна да бъде унищожена.
Хаменеи назова Израел " раков израстък " в района, който би трябвало да бъде " отхвърлен ".

" Онзи ден аятолах Хаменеи, лидер на Иран, разгласи желанието си да унищожи Израел ", разяснява Нетаняху във видеопослание малко преди да дойде в Париж.

" Вчера той изясни по какъв начин ще го направи - с безкрайно обогатяване на уран за произвеждане на боеприпас от нуклеарни бомби. Не сме сюрпризирани и няма да позволим на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия ", закани се той.

Нетаняху ще се срещне с президента на Франция Еманюел Макрон в Париж като част от аудиенция в Европа.

Междувременно министър-председателят на Израел заяви, че страната му е предотвратила доста терористични офанзиви в Европа.

" Израел работи против опасността от коренен ислям, която заплашва Израел и целия свят. Ние предотвратихме страшни терористични офанзиви, в това число и тук във Франция. Израел спря доста терористични офанзиви в Европа и ще продължи да го прави ", разкри той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР