Военният министър на България Стефан Янев е тежко неадекватен, това

...
Военният министър на България Стефан Янев е тежко неадекватен, това
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Военният министър на България Стефан Янев е тежко неадекватен

Военният министър на България Стефан Янев е тежко несъответстващ, това разгласи депутатът от Демократична България Ивайло Миирчев.

Аз се тормозя, че господин Стефан Янев към момента не е схванал, че в Украйна има война. " Това сподели националният представител Ивайло Мирчев, споделяйки още, че изявлението на Янев е неприемливо, по отношение на положението за обединението. В ефира на Българска национална телевизия Мирчев удостовери, че колицита е постоянна.

Снощи пред Българска национална телевизия министърът на защитата Стефан Янев съобщи, че военното говорене е доста характерно и отговорно. " Никъде в формалния език и на НАТО, и на Европейския съюз няма документ, в който да е употребена думата " война ". " Трябва доста деликатно да боравим с думите, тъй като след войната идва дипломацията ", сподели още министърът в Панорама ".

Той изрази удивление, че офанзивата против него идва от хора от обединението, които поддържат държавното управление. " Странно, дали си задават въпроса - искайки оставката на член на кабинета, имат ли концепция дали това ще промени цялата структура? Ще може ли Народното събрание да създаде ново държавно управление или се отива на избори ", попита Янев.

Реакцията на премиера Кирил Петков от през вчерашния ден беше, оставката на министъра на защитата не е на дневен ред. " Да, има неодобрение, което виждам, само че сега, в днешния ден, това не е тематика в този миг ", сподели министър председателят, представен от БНР.

Подписка за освобождение на Стефан Янев от поста министър на защитата върви в интернет. Автори на петицията са Мануела Малеева и юрист Калоян Янков, някогашен депутат от Демократична България.

Пред БНР Янков уточни претекстовете за самодейността - поради несъответстващата политика на воденото от неговото министерство.

" Това е опасност за България. Още от назначението му на поста той се опитваше да оневинява агресора. Той се инати да предложения у нас многонационални натовски формирования, с цел да покачат сигурността на страната ".

Над 1000 души са подписали петицията до този миг.

Във Facebook е отворена и група " Бойкот на всички съветски артикули и услуги ". Петър Манолов изясни, че групата е основана след началото на пълномащабната съветска експанзия в Украйна:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР