Военните власти на Израел огласиха списък с правила и ограничения

...
Военните власти на Израел огласиха списък с правила и ограничения
Коментари Харесай

Израел въведе нови правила за влизане на чужденци

Военните управляващи на Израел огласиха лист с правила и ограничавания за чужденците, които желаят да влязат на окупирания Западен бряг, съобщи АП.

Израелското ведомство КОГАТ, което дава отговор за цивилното палестинско население, е отдръпнало редица противоречиви ограничавания от оповестения по-рано тази година план за новите правила. Например, анулирано е условието към хората, които имат сантиментални връзки с локални палестинци, да се записват пред израелските управляващи.

Промените в документа от 90 страници, огласен през вчерашния ден, обаче наподобяват значително козметични, отбелязва АП. Посланикът на Съединени американски щати в Израел изрази терзанието си от новите правила, а критици настояват, че те на процедура ускоряват контрола върху палестинското население на територията, окупирана от Израел преди 55 години.

Новите правила лимитират задграничните жители, които са в брак с палестинци или идват на Западния бряг, с цел да работят против възнаграждение или като доброволци, с цел да учат или да преподават. Правилата не се отнасят за тези, които посещават Израел или някое от 130-те еврейски селища на Западния бряг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР