Военни самолети на САЩ и Канада доставиха вчера тактически и

...
Военни самолети на САЩ и Канада доставиха вчера тактически и
Коментари Харесай

САЩ и Канада доставиха бронирани коли за борба с бандите в Хаити

Военни самолети на Съединени американски щати и Канада доставиха през вчерашния ден тактически и бронирани транспортни средства и друго съоръжение на полицията в Хаити за битка с незаконните банди, които утежняват филантропичната конюнктура в бедната карибска страна, предава Ройтерс.

Според взаимно известие на държавните управления във Вашингтон и Отава доставката ще помогне на полицията да се пребори с бандитите, които пречат на разпределението на извънредно нужната за популацията филантропична помощ. Гангстери са блокирали основния терминал за течни горива в Хаити, при което четири милиона индивида са застрашени от апетит, заяви в петък Организация на обединените нации. Коалиция от незаконни групи от повече от месец осуетява достъпа до дизел и бензин в символ на митинг против намаляването на дотациите за горивата. Транспортът в страната е западнал, а грабежите и престрелките стават всекидневие.

Съветът за сигурност към Организация на обединените нации приготвя резолюция за наказания против лицата, които заплашват мира, сигурността и стабилността в Хаити. В писмо на генералния секретар Антониу Гутариш до Съвета се предлага една или няколко страни да пратят в Хаити " сили за бързо реагиране ", които да оказват помощ на локалната полиция да овладее ситуацията. Според дипломати проекторезолюцията ще бъде гласувана най-рано в понеделник, показва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР