Военни формирования на Руската федерация навлизат в Донецката и Луганската

...
Военни формирования на Руската федерация навлизат в Донецката и Луганската
Коментари Харесай

След указа на Путин! Руски военни влизат в Донецк и Луганс като сили поддържащи мира

Военни формирования на Руската федерация навлизат в Донецката и Луганската национални републики като мощ, осъществяващи мира на тези територии.

Това става по силата на двата указа за признаването на независимостта на ДНР и ЛНР, които довечера президентът Путин подписа.

Руските войски влизат в Донбас като мироопазващи. Руските въоръжени сили са длъжни да подсигурят мира на територията на ДНР и ЛНР, следва от подписаните от Путин укази, измежду които и контракти за взаимопомощ, оповестиха съветските медии.

Министерството на защитата на Руската Федерация ще обезпечи чрез въоръжените сили поддръжката на мира на територията на Донецката национална република и на територията на Луганската национална република, се показва в документите. Основанието е посочено в трета точка от указа. Освен това ръководитителите на отделилите се от Украйна области помолиха Путин за помощ.

Интерфакс оповестява за огромни количества бронетехника, която към този момент навлиза на територията на двете републики. ТАСС отбелязва: " В Донецк и Луганск затихна звука на обстрелите и настъпи тишина. Русия се върна ".

На територията на ЛНР не престават да идват колони военна техника Водоснабдителна система РФ.

B coциaлнитe мpeжи към този момент има видeoĸaдpи oт влизaнeтo нa pycĸи чacти нa тepитopиятa нa двeтe peпyблиĸи, а уĸpaинcĸият пpeзидeнт Володимир Зeлeнcĸи oбяcни, чe щe въвeдe извънpeднo пoлoжeниe в югoизтoчнa Уĸpaйнa.

Засега няма детайлности за това какъв брой бойци могат да отидат в двата района и по кое време, само че Русия и преди е упреквала Украйна, че разполага със забележителен брой свои бойци на линията на прикосновение със сепаратистите.

По-рано Путин подписа укази за признание на двата разколнически района - самопровъзгласилата се Донецка национална република и Луганската национална република - за самостоятелни страни, пренебрегвайки предизвестията на Запада, че сходна стъпка ще бъде противозаконна и ще провали дългогодишните мирни договаряния.

В същото време Путин подписа контракт за " другарство и помощ " с представителите на двете проруски сепаратистки републики. Това даде опция там да бъдат ситуирани съветски бойци.

" Във връзка с молбата на президента на Донецката национална република до Министерството на защитата на Руската федерация, въоръжени сили на Руската федерация би трябвало да обезпечат поддържането на мира на територията на Донецкана национална република ", е записано в т. 4 от указа на Путин за признаването на ДНР.

Същият текст е записан и в указа за признаването на ЛНР.

Според т. 3 на указите Министерството на външните работи на Руската федерация би трябвало да предприеме нужните дейности за установяването на дипломатически връзки на другарство, съдействие и взаимопомощ.

След признаването Русия ще може да построява всевъзможни връзки с ДНР и ЛНР и да подписва съглашения без оглед на формалната власт в Киев.

Ето какво може да следва:
Споразуменията могат да бъдат всевъзможни - за военно-техническо или икономическо сътрудничествоЗа делегирана защита на границите и финансиране от Русия на граничарите (така стана с Южна Осетия и Абхазия през 2010 година, границите им се охраняват от елементи на съветската ФСБ при цялостен юридически имунитет от абхазката юрисдикция)Републиките ще могат да се обръщат към Русия за военна или филантропична помощ откакто подпишат съответното съглашение.Споразумение за определяне на дипломатически връзки, включително за разкриване на посолства и консулстваУкрайна ще има право да се отдръпна от редица контракти, защото ще смята, че Русия е нарушила интернационалните си отговорности. Това включва и опция Украйна да кандидатства и за член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Икономическите и търговски връзки към този момент са завършени от декрет на Путин от предходната есен, когато той подреди артикули - изключително земеделските - от самообявилите се републики на сепаратистите да бъдат допускани на съветските пазари.

За пълноценни междудържавни връзки би трябвало ДНР и ЛНР да имат и лични митници, с цел да управляват трансграничния стокооборот, даже в случай че има съглашение за безмитнически режим.

Преди да подпише указите в послание към нацията Путин съобщи: „ Считам за належащо да приема от дълго време назряло решение - неотложно да призная суверенитета на Донецката национална република и Луганската национална република. Моля федералното заседание на Руската федерация да поддържа това решение, а по-късно - и да ратифицира договорите за Дружба и взаимопомощ с двете републики. Незабавно би трябвало да се прекратят военните дейности там, в противоположен случай ще бъдат оповестени други ограничения. Моля съветската Дума да ратифицира тези документи и неотложно да им предложи помощ ".

Решението на Кремъл дефакто значи, че за Русия " републиките " към този момент са самостоятелни и че те имат с Москва контракти за сигурност, които биха дали фактическа съветска отбрана на двата неконтролирани от Киев региона.

" Още един път желая да подчертая, че за нас Украйна не е просто прилежаща страна. Тя е неразделна част от нашата лична история, просвета и духовно пространство. Това са наши приятели, близки, измежду които имаме освен сътрудници, другари, само че и родственици, хора, които имат с нас кръвни, фамилни връзки ", акцентира в телевизионното си послание Путин.

" Украйна не е прилежаща наша страна, а е неотделима част от нашата история, там са нашите близки и другари ", съобщи той.

" Искам да кажа напряко: когато нашето предложение за пълноправен разговор със Съединени американски щати и НАТО бе отритнат, Русия има цялостно право да обезпечи личната си сигурност и по този начин и ще постъпи ", акцентира Путин.

Обръщам се към нацията да са подготвени за неочакван удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се чакат такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като съществена опасност за евроатлантическия съюз.

Не желаеме да имаме вяра в това, само че това са обстоятелствата. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще разреши да управляват въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра.

Крилати ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат даже за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото, акцентира Путин.

Макар че Русия ще твърди, че признаването на сепаратистките райони от страна на Путин дава правно съображение за наличието на нейни войски, този ход евентуално ще подхрани опасенията на Съединени американски щати и Европа, че Москва се стреми да поеме надзор над територия, интернационално приета като част от Украйна, и ще сложи силите ѝ по-близо до директна борба с украинските бойци.

" Въпросът в този момент е дали Съединени американски щати и сътрудниците им са подготвени да водят разговор в тези нови условия ", съобщи пред Bloomberg Андрей Кортунов, началник на учредения от Кремъл Руски съвет по интернационалните въпроси.

" Можем да кажем, че най-лошото не се е случило - нова огромна война не е почнала, най-малко към този момент, само че след признаването евентуално ще забележим съветски войски, ситуирани до границата с останалата част от Украйна, и това ще се преглежда като акт на експанзия с всички последици ".

Не е ясно по какъв начин ще се финансират съвсем тотално подвластните от съветската страна, пазар и финансова система територии.

Съединени американски щати оповестиха, че ще наложат наказания на всяко лице, банка или компания, които търгуват с Донбас. Това включва и всички съветски банки и компании.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР