Военни части САЩ се разполагат за охраняване на петролни полета

...
Военни части САЩ се разполагат за охраняване на петролни полета
Коментари Харесай

САЩ не пускат Сирия до нейния петрол

Военни елементи Съединени американски щати се разполагат за охраняване на петролни полета в Източна Сирия след гибелта на водача на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, заяви военният министър Марк Еспър, представен от медиите.

Частите ще продължат маневрите си, с цел да подсигуряват, че терористичната формация " ИД " няма да получи достъп до тях, въпреки да се счита, че тя е разрушена в Сирия. Министър Еспър и началникът на Съвета на шеф щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати Марк Мили оповестиха и другата цел на американското военно наличие в Източна Сирия - Дамаск и Москва да не получат достъп до петролните полета.

От първостепенно значение обаче било да не се разреши достъпът на " ИД " до находищата. " Не желаеме те да се засилват още веднъж. Получават огромна част от приходите си от това (петролните полета) ", добави Мили.

Еспър добави, че съветските и сирийските сили не са пробвали да попречат на дейностите на американските елементи. Министърът даде да се разбере, че за Пентагона е значимо достъп до петрола да имат и Сирийските демократични сили (SDF), досегашният съдружен сътрудник на Съединени американски щати в битката против " ИД ". Гръбнакът им са бойните отряди на сирийските кюрди. По думите му това е належащо, " с цел да се охраняват пандизите (с джихадистки бойци - бел. ред.), да въоръжават войските си, с цел да ни оказват помощ в задачата за победа над " ИД ", сподели Еспър. Преди дни той разгласи, че Съединени американски щати изпращат и механизирани подкрепления в Източна Сирия, с цел да бранят пeтролните залежи от възможни набези на " ИД ". Подкрепленията ще включват танкове и БТР-и " Брадли ".

" Това, което прави сега Вашингтон - да завземе и да сложи под въоръжен надзор петролните полета в Източна Сирия, е чисто и просто израз на интернационален бандитизъм ", съобщи преди дни съветското министерство на защитата в официално съобщение. А представителят му Игор Конашенков се конкретизира, че Съединени американски щати правят контрабанда на сирийския петрол към други страни, караваните с цистерни от петрол се охраняват от частни военни компании и спецкомандоси. По думите му облагите от над $30 млн. месечно отиват в касите на частните военни компании и спецслужбите на Съединени американски щати посредством брокерски компании.

Тръмп не крие пристрастията си към сирийския петрол и на конференция в понеделник удостовери това. Но съгласно английския в. " Гардиън " меракът му Съединени американски щати да желаят да си обезпечат дял в приходите на Сирия от петрола е евентуално военно закононарушение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР