Военната мисия на САЩ в Ирак ще приключи до края

...
Военната мисия на САЩ в Ирак ще приключи до края
Коментари Харесай

Байдън: САЩ приключват военната мисия в Ирак до края на годината

Военната задача на Съединени американски щати в Ирак ще завърши до края на годината. Това разгласи американският президент Джо Байдън, представен от The Hill. Байдън разгласи новината по време на среща с иракския министър председател Мустафа Ал-Кадими в Белия дом.
 Коалицията на Съединени американски щати призна, че е умъртвила 1410 мирни поданици в Ирак и Сирия
Коалицията на Съединени американски щати призна, че е умъртвила 1410 мирни поданици в Ирак и Сирия

34 941 удара в интервала от август 2014 година до края на ноември 2020 година

" Мисля, че нещата вървят добре, сподели Байдън в Овалния кабинет. Нашата роля в Ирак ще бъде просто да бъдем разполагаем, да продължим да образоваме, да оказваме помощ против " Ислямска страна ", само че няма да продължим военната задача след края на годината "

Новината бе предстояща. Висши чиновници от администрацията обявиха пред кореспонденти по-рано в понеделник, че известието за края на задачата ще бъде оповестено в взаимно официално съобщение след срещата на двамата водачи.

Байдън благодари на Ал-Кадхими за срещата и напомни, че починалият му наследник Бо е бил в Ирак една година с националната армия на армията. Байдън съобщи, че неговата администрация е ангажирана с укрепването на американско-иракското партньорство.

" Стратегическият разговор сред Съединени американски щати и Ирак продължава с задължения, които уголемяват нашето съдействие по въпроси като опазването на здравето, климата, енергетиката, " сподели той.

Байдън сподели още, че поддържа укрепването на иракската народна власт и е припрян да подсигурява, че изборите в страната ще се случат през октомври.

" Говорихме доста, нашите външни министри, членовете на кабинета ни разговаряха, чакаме с неспокойствие да забележим изборите през октомври. Работим доста интензивно с иракското държавно управление, с цел да сме сигурни, в честните избори ", сподели той, базирайки се на Съвета за съдействие в Персийския залив.

Съобщението на администрацията бележи алегоричен завършек на бойната задача, само че се чака военните интервенции на Съединени американски щати в Ирак да останат значително непроменени, защото войските там са в най-вече подготвителна роля от години.

Байдън също по този начин заяви, че 500 000 дози ваксини против COVID-19, изпратени от Съединени американски щати в Ирак, ще дойдат след няколко седмици.

Ал-Кадхими сподели, че Ирак е по-силен от всеки път и чака с неспокойствие да работи с Байдън. " Бих желал да благодаря на американския народ от името на всички хора в Ирак ", сподели той.
 Две офанзиви за 12 часа против посолството на Съединени американски щати в Ирак
Две офанзиви за 12 часа против посолството на Съединени американски щати в Ирак

Неизвестни нападатели са създали опит за ракетно нахлуване

Съединени американски щати към момента разполагат с към 2 500 бойци, ситуирани в Ирак , от 3 500 души в интернационалната коалиция, основана през 2014 година за битка с терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Тяхното овакантяване се изисква от проиранските фракции, които са упрекнати за към 50 офанзиви против американски ползи в Ирак от началото на годината.

Иракският координационен комитет за опозиция заплаши да продължи офанзивите , в случай че Съединени американски щати изтеглят всичките си сили и прекратят " окупацията ".

Повечето от американските бойци, ситуирани в обединението, които помогнаха за успеха над ДАЕШ в Ирак през 2017 година, бяха изтеглени при ръководството на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Оставащите в страната са публично класифицирани като съветници на иракската войска и звена за битка с тероризма.
 Русия разгласи, че Ирак желае американските войски да се махнат от страната
Русия разгласи, че Ирак желае американските войски да се махнат от страната

Русия се съгласи на компромис със Съединени американски щати и Организация на обединените нации удължи трансграничната интервенция за помощ в Сирия от Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР