Военната инвазия на Русия в Украйна доведе до последствия и

...
Военната инвазия на Русия в Украйна доведе до последствия и
Коментари Харесай

Шалке свали емблемата на Газпром от екипа си, УЕФА ще отнеме финала на Шампионската лига от Русия

Военната инвазия на Русия в Украйна докара до последици и в професионалния спорт. 

УЕФА ще реалокира финала на Шампионската лига от Санкт Петербург поради съветската експанзия против Украйна, немският " Шалке " разгласи, че повече няма да употребява емблемата на спонсора " Газпром " върху екипите си.

 Шведският народен тим по футбол разгласи за " съвсем немислима " опцията да изиграе идния плейоф с Русия през март, а баскетболният клуб " Барселона " разгласи, че отхвърля да лети до Русия за планувания си мач с локалния " Зенит " от Евролигата.  

Аssociated Press оповестява, че изпълнителният комитет на европейския футболен съюз ще се събере в петък, с цел да разиска рецесията и да официализира решението си за промяна на местоположението за най-важния мач от шампионата. Срещата е свикана от президента на УЕФА Александър Чеферин. 

Финалният мач беше плануван за 28 май в Санкт Петербург на стадиона " Газпром сцена ". Правителството на Англия, както и няколко почитател групи на огромни тимове, обаче настояха УЕФА да преразгледа по-ранното си решение. 

" В този драматичен ден нашите мисли са ориентирани към всички в Украйна, нашите другари, сътрудници, членове и техните близки. На фона на протичащото се чакаме неотложно съобщение от УЕФА за преместването на финала на Шампионската лига ", се споделя в позиция на европейската организация на футболните почитатели. 

" Шалке ", които сега играят във втората лига на немското състезание, влезе в спор с дългогодишния си спонсор " Газпром " поради рецесията в Украйна. 

ℹ️ Following recent developments, FC Schalke 04 have decided to remove the logo of main sponsor GAZPROM from the club`s shirts. It will be replaced by lettering reading ‘Schalke 04’ instead.
— FC Schalke 04 (@s04_en)
Отборът стопира да носи логото на съветския енергиен колос, а Матиас Варниг - началник на Nord Stream 2 и доближен на Путин - е напуснал надзорния съвет на клуба. Малко преди този момент той беше прибавен в черния лист на глобените лица от Съединени американски щати.

" Шалке " имат контракт с " Газпром ", който изтича едвам през 2025 година Компанията заплаща 9 млн. $ на година за издръжката на клуба.  

Председателят на Шведската футболна асоциация Карл-Ерик Нилсон разгласи за " съвсем невероятно " да се организира планувания мач на националния тим с екипа на Русия на 29 март. 

От него ще се реши кой ще се класира на Световното по футбол в Катар. 

" Така както наподобяват нещата тук и в този момент, през днешния ден, няма безусловно никакво предпочитание да играем футболен мач в Русия ", споделя той.

Войната в Украйна накара и баскетболния тим на " Барселона " да откаже срещата си със " Зенит " Санкт Петербург, планувана за петък. Клубът има и още един плануван мач в Русия - на 27 февруари в Москва с ЦСКА, само че към момента не е ясно дали и той ще се организира. 

 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР