Военна помощ е давана по времето на кабинета на Кирил

...
Военна помощ е давана по времето на кабинета на Кирил
Коментари Харесай

Йордан Божилов: На Украйна сме пращали голямокалибрени танкови снаряди и различни ракетни системи

" Военна помощ е давана по времето на кабинета на Кирил Петков, давана е по време на служебното държавно управление и имаме още какво да предоставим. Украинската войска има потребност освен от западно оръжие ". България е изпращала на Украйна главно снаряди, голямокалибрени танкови снаряди и разнообразни ракетни системи, уточни някогашният зам.-министър на защитата Това сподели по bTV някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божилов.
 
" Преди всичко е предоставено произвеждане от нашите фабрики. Ние знаем какво нашите военни фабрики създават - главно снаряди, голямокалибрени танкови снаряди, разнообразни ракетни системи. Другото, което не се споделя и ние не знаем какво е обещано под форма на даване на Вазовските машиностроителни фабрики (ВМЗ) за възобновяване на складови наличия. Както сподели и министърът - ясно е къде са отишли наличностите, предадени на ВМЗ ", уточни той.
 
" Анализът на обективните данни води до няколко извода, що се отнася до събитията в Русия от последните дни. Това беше действителен протест, а не инсценировка. Целта на Пригожин бе да смени управлението на Министерството на защитата. Отрече, че желае да смъкна Путин. Каза още, че е целял отбраната на " Вагнер ". Пригожин упрекна съветската войска за обстрел на позиции на частната войска ", добави някогашният зам.-министър на защитата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР