Военен кораб. Снимка: Pixabay Война със САЩ би била непоносима катастрофа

...
Военен кораб. Снимка: Pixabay
Война със САЩ би била непоносима катастрофа
Коментари Харесай

Китайският министър на отбраната: Война със САЩ би била непоносима катастрофа

 Военен транспортен съд
Военен транспортен съд. Снимка: Pixabay

Война със Съединени американски щати би била непоносима злополука за Китай . Това съобщи новият министър на защитата на Китай Ли Шангфу . Според него светът е задоволително огромен за двете суперсили и те могат да работят за общите си ползи , оповестява „ BBC “.

Изявлението на Ли Шангфу идва по отношение на обвиняването на Съединени американски щати за „ рискови “ маневри “ на китайски унищожител наоколо до американски боен транспортен съд в Тайванския проток. Вчера военноморски сили оповестиха, че китайски унищожител е плавал „ по небезопасен метод “ покрай техния боен транспортен съд.

Генерал Ли, който стана министър на защитата през март, упрекна Съединени американски щати, че демонстрират „ нрав от Студената война “ и добави, че сходни изявления „ доста усилват рисковете за сигурността “.

В речта си той съобщи още, че Китай няма да разреши военноморските патрули на Съединени американски щати и техните съдружници да бъдат предлог за практикуване на надмощие в навигацията.

Запитан за случая в Тайванския пролив, той отговори само, че напрежението се нагнетява от страни , които са отвън района.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР