Майк Деуайн, шериф Дан МакКлеланд и Мидж. Снимка: Mike DeWine,

...
Майк Деуайн, шериф Дан МакКлеланд и Мидж. Снимка: Mike DeWine,
Коментари Харесай

Трогателна история: Най-малкото полицейско куче е умряло от разбито сърце – само 2 часа след партньора си

Майк Деуайн, шериф Дан МакКлеланд и Мидж. Снимка: Mike DeWine, Фейсбук

Световните върхове на Гинес, които включват дребни домашни любимци , сигурно са измежду най-сладките и обичани . Те включват от най-малкото куче Pearl и най-дребното коте Tinker Toy до всички останали животни , които са се трансформирали в същински митове , с помощта на техния размер . Сред тях, в сърцето на окръг Джиога, Охайо, Съединени американски щати, попада и Мидж – единствена по рода си кръстоска сред чихуахуа и рат териер , която трансформира разпоредбите в доста характерна категория работни кучета. С размерите си от 28 см височина и 58 см дължина , това четириного е станало най-малкото полицейско куче , записано в миналото от правоприлагащите органи.

Заради многото преимущества, произлизащи от дребния му размер, като опцията да подушва опиати , скрити под транспортни средства или без изпитание да се промъква в дребни пространства , въздействието на дребното чихуахуа върху неговата общественост е било голямо. Мидж стартира да чупи върхове през 2006 година, когато се причислява към полицията като подготвен помощник /известен още като „ Police K-9 “ / с обичания си лидер – шериф Дан МакКлеланд .

Дребничката полицайка е минала узаконяването си в Охайо като куче, предопределено да намира опиати , на 7 ноември 2006 година и незабавно се захваща за работа. Благодарение на узаконяването си Мидж е успявала да установи съществуването на най-вече марихуана и хероин и е работила като пълновръстен действен член на полицията, участвайки в арести и обиски .

И с помощта на дребния си и нетрадиционен размер, тя елементарно е успявала да се оправи със задания, които са били предизвикателство за по-големите типове кучета . Действията на чиновниците на K-9 се признават от съдилищата и съдиите.  Породи като немската овчарка или по-леката белгийска овчарка Малиноа , както и лабрадор ретривъри , добермани и бигъли , към момента са най-популярните и търсени, когато става въпрос за полицията и армията – бързи, умни и може би малко плашещи, по-големите кучета са като цяло оптималните претенденти за K-9 отдел. Техните функции могат да варират от залавяне на нарушители до избавяне на цивилни по време на изключителни обстановки. И поради това казусът на Мидж е съвсем неповторим .

„ Не е най-мъжественото нещо да си служител на реда с куче, което може да наподобява като благосъстоятелност на Парис Хилтън “ – това е коментирал шериф МакКлеланд пред „ Daily Mail “, добавяйки, че „ въпреки всичко не е нужно да си най-голямото дете в блока, с цел да правиш положителни неща “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР