Водолази събраха близо 44 тона боклук от националния биосферен резерват

...
Водолази събраха близо 44 тона боклук от националния биосферен резерват
Коментари Харесай

Събраха близо 44 тона боклук от защитен Хавайски резерват

Водолази събраха близо 44 тона отпадък от националния биосферен резерват Папаханаумокуакеа на Хаваите. Почистването на морското дъно бе част от едномесечен план, почнал на 2 юли. Екипът от запалянковци навлезе навътре в резервата с голям брой дребни необитаеми островчета, които са част от дългия над 2000 километра Хавайски архипелаг, оповестява Ройтерс, представен от Нова.тв

Оказа се, че огромна част от боклука се състои от по този начин наречените „ призрачни мрежи” – риболовен принадлежности завлечени във вътрешността в морето. Водолази са съумели да съберат към 39 тона мрежи единствено от един от кораловите рифове в региона. Тъй като рибарските принадлежности са направени най-вече от пластмаса те вредят на околната среда, а части от тях се гълтам от морските жители.

В резервата живеят застрашени от изгубване типове като тюлени монаси, морски костенурки, скатове, акули и тропически риби, които са сложени в спомагателен риск поради човешкото замърсяване.

Биосферният резерват Папаханаумокуакеа е най-голямата непрекъсната и изцяло предпазена зона в Съединени американски щати. Тя е и най-голямата от този тип в света, ситуирана на обща повърхност от 1 508 870 квадратни километра.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР