Водната криза в Перник продължава, а решение скоро може би

...
Водната криза в Перник продължава, а решение скоро може би
Коментари Харесай

Кой краде вода от язовир ”Студена”?

Водната рецесия в Перник продължава, а решение скоро може би няма и да има. Докато страната се тресе от политически кавги, след проблемите с пресъхналите язовири, върви следствие за занемареност, и се сменят муцуните на значими държавни постове, едно от нерегламентираните отклонения на язовир “Студена ” продължава да задълбочава казуса.
Става дума за нерегламентираното оборудване отклоняващо Палакарийския воден канал (част от оборудването бент. Студена) към с. Ярлово, а евентуално зад него стои не какъв да е, а самият кмет.

Новината заяви във Фейсбук групата “Вода за Перник” пещерняка Атанас Русев. Заедно с екип той изследва карстовите пещери в региона за набиране на водни запаси за Перник.

“Преди няколко дни, при огледа на Палакарийския воден канал, установихме че на изхода на канала водата е с доста дребен дебит, макар стоплянето на времето и предстоящите по-големи количества вода. Незабавно извършихме инспекция на мястото, където преди седмици, полицията и прокуратурата бяха затворили и запечатали нереглементираното оборудване отклоняващо Палакарийския воден канал (част от оборудването бент. Студена) към с. Ярлово.

За наше учудване установихме, че още веднъж водния канал е отклонен към с. Ярлово, а полицейските лепенки просто липсваха, а затворения кран - отворен. Вероятно канала е бил отклонен към Нова година, тъкмо преди развалянето на времето като причинителите са се надявали най-вероятно, че никой няма да може да доближи до оборудването при неприятните метеорологични условия и дълбокия сняг, и по този начин ще си остане цяла зима.

Пропуснали са обаче обстоятелството, че ние може да вървим и пешком в дълбокия сняг, тъй като сме планинари и алпинисти повече от 30 години, а най-много съзнателни жители.

Днес, 14 януари 2020 година, взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи София, и ОД на Министерство на вътрешните работи Перник, извършихме ПОВТОРНО определяне, ПОВТОРНО прекъсване на нерегламентираното отклоняване на Палакарийския воден канал към с. Ярлово и ПОВТОРНО запечатване на каптажа от 3 шахти.

Само час след прекъсването на водата, горе високо в планината, отнякъде изникна КМЕТА на с. Ярлово, с отверка в джоба, който твърдеше че е пристигнал пешком да види за какво няма вода. Няма да предавам неуместния диалог, тъй като това към този момент е част от следствените действия…”, написа в обявата си Русев.

Posted by Atanas Rusev on Tuesday, January 14, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР