Водещият технологичен холдинг Алтерко АД увеличава капитала си с нова

...
Водещият технологичен холдинг Алтерко АД увеличава капитала си с нова
Коментари Харесай

Алтерко увеличава капитала си на БФБ, планира и дебют на борсата във Франкфурт

Водещият софтуерен холдинг Алтерко АД усилва капитала си с нова емисия акции на БФБ и възнамерява дебют на Франкфуртската фондова борса до 2023 година Това бе оповестено на особено събитие в Sofia Event Center, проведено във връзка новата емисия акции. Компанията набира спомагателен капитал, с цел да продължи стратегическото си позициониране в сегмента на създаването на нови умни устройства и IoT решения. Това стана ясно по време на извънредна презентация, предавана онлайн онлайн на четири езика – български, британски, немски и италиански.

Компанията си слага за цел до 2022 година да записва продажби на 300 000 устройства месечно, а до 2023 година – да доближи 1.4% пазарен дял в бранша на умните устройства в Европа и Северна Америка, заяви Димитър Димитров, основен изпълнителен шеф на Алтерко АД

„ Компанията ни се развива извънредно бързо, за което приказват и високите ни финансови резултати. Амбицията ни е да реализираме все по-големи триумфи, а посредством новаторските ни и смели хрумвания да предизвикаме гражданска война на пазара на артикули за автоматизация на дома, установявайки се като водач в световен мащаб. Вярваме, че нарастването на капитала ни е още една значима стъпка напред към реализирането на проектите ни за развиване през идващите няколко години “ – разяснява Димитър Димитров, основен изпълнителен шеф на Алтерко АД.

Обявеното ново нарастване на капитала на новаторския холдинг е за най-много 3 млн. акции или общо 9 млн. лева Всеки искащ да влага в акции от новата емисия може да го направи откакто първо придобие права и ги упражни, закупувайки акции на емисионна цена от 3 лева, като 5 права дават опция за записване на 1 нова акция. Общо са издадени 15 млн. права, колкото са сегашните акции на сдружението. Минимумът за триумф на нарастването е записването на 1 млн. акции за 3 млн. лева При цялостен триумф акциите ще доближат 18 млн. броя. Акциите от нарастването се оферират на територията на България, Италия и Германия.

Предвижда се търговията с права да стартира на 8 октомври и да продължи до 19 октомври 2020 година, а на 23 октомври 2020 година – да се организира аукционът за неупражнените права. Плановете са търговията с новите акции на Българска Фондова Борса да стартира към 8 декември 2020 година Инвестиционен медиатор на общественото предложение е Карол АД.

От стъпването на Алтерко АД на Българската фондова борса в края на 2016 година до момента, цената на акциите в сдружението се е нараснала със 173% (цена при затваряне на 30.09.2020 г.). Това стана ясно по време на презентацията. От алегорични тогава, приходите от продажби на умни устройства са нарастнали до над 10.8 млн. евро (2019 г.). Въпреки предизвикателната световна обстановка сега, през първата половина на 2020 година Алтерко записва растеж в облагите си на консолидирана база от 283% по отношение на същия интервал през миналата година. Това е още един триумф за компанията, който затвърждава позицията ѝ на водещ разработчик на устройства за автоматизация на дома.

Една от идващите летви, които компанията ще нападна до 2023 година е да направи дебют и на Франкфуртската фондова борса, развивайки от самото начало портфолиото си от новаторски артикули. Догодина Алтерко възнамерява да започва директни продажби в Азия, както и в допълнение да развие бизнес интервенциите си в Европа и Съединени американски щати. Алтерко Роботикс – дъщерната компания за новаторски решения в IoT сферата, има намерение също по този начин публично да показа новата си новаторска продуктова линия Shelly Plus, която ще промени пазара, позволявайки основаването на децентрализирана система за автоматизация на дома.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР