Водещите провоенни ястреби на Русия се обединиха зад унизителното решение

...
Водещите провоенни ястреби на Русия се обединиха зад унизителното решение
Коментари Харесай

В Русия очакват победи от Генерал Армагедон

Водещите провоенни ястреби на Русия се сплотиха зад унизителното решение за отдръпване от Херсон този месец, само че командирът, който се аргументира в интерес на този ход, в този момент е под възходящ напън да потвърди, че си е коствало , разяснява Ройтерс.

Сергей Суровикин, именуван от съветските медии " Генерал Армагедон " поради известната си жестокост,, където бяха изложени на заплаха.

Суровикин, 56-годишен деец от войните в Чечня и Сирия, който беше награден от президента Владимир Путин, твърди, че изтеглянето,, ще разреши на Москва да спести съоръжение и да предислокира сили там, където са нужни.

Някои от тези войски от този момент бяха преместени от Южна в Източна Украйна, където се водят яростни боеве, а носителят на премията " Герой на Русия " е подложен на напън на прага на зимата да покаже, че решението му е вярно.

" Очакваме Вашите блестящи резултати и се молим за Вас, аз се апелирам за Вас всеки ден ", сподели Маргарита Симонян, основен редактор на телевизия RT и един от главните публични поддръжници на войната, обръщайки се към Суровикин в телевизионно предаване предходната седмица.

Симонян прикани Суровикин да пренебрегва " нелепостите " от критиците, отпратка към авторитетни военни блогъри,.

Един от тези блогъри, Владлен Татарски, който има повече от половин милион почитатели в " Телеграм ", беше сърдит от след отстъплението, задавайки въпроса за какво Москва не го е умъртвила.

" За какво проливаме кръвта си? Защо Зеленски може умерено да пристигна в Херсон? " - попита Татарски във видеопост.

" Символично щеше да е ужасно, в случай че " Геран " (тип дрон) беше кацнал на глупавата му глава, само че това не се случи. Защо? Или ще водим цялостна война, или... нищо няма да се получи. "

Руският архинационалист Александър Дугин,, като стана жертва, съгласно Русия, на, ускори натиска върху Суровикин, заявявайки, че Херсон е последното парче украинска територия, от което Русия може да си разреши да се откаже.

" Лимитът е доближат ", сподели Дугин пред националистическото онлайн издание " Царьград ".
 ISW: Изоставянето на Херсон разрушава мита за Путин
ISW: Изоставянето на Херсон разрушава мита за Путин

Дугин припомня за потреблението на тактическо нуклеарно оръжие

Висши съветски държавни чиновници и военни ястреби споделят, че желаят Херсон да бъде върнат назад в някакъв миг, което наподобява мъчно за реализиране в скоро време.

Завземането на нови позиции на изток също наподобява мъчно против мощно стимулирани и оборудвани от Запада украински военни, изключително през зимата.

Киев от своя страна се зарече да продължи да си връща териториите, като съветски публични лица предизвестиха, че подозират, че може да се опита да отвори трети фронт на запад със сили, преместени от Херсон.

Суровикин също е бил свикан да ускори, тактичност, която Кремъл предложи, предопределена да притегли Украйна на масата за договаряния.

Владимир Соловьов, един от най-известните телевизионни водещи с ултранационалистически настройки в Русия, сподели предходната седмица: " Апелирам към Героя на Русия армейски военачалник Суровикин: Другарю армейски военачалник, апелирам ви да завършите цялостното заличаване на енергийната инфраструктура на нацистка украинска хунта ".

беше първият път, когато Русия обществено назначи висш пълководец на своите сили в Украйна.

Оттеглянето от Херсон стана по-бързо и по-гладко, в сравнение с доста западни военни анализатори чакаха, като почитан боен чиновник на Съединени американски щати сподели пред Ройтерс, че е било " релативно подредено " спрямо предходни съветски отстъпления.

, като сподели в изказване в неделя, че силите на Москва евентуално са съумели да лимитират загубата на военна техника, като в същото време са унищожили това, което са оставили след себе си.

Въпреки че съветската войска продължава да страда от неприятно командване на ниските равнища, се споделя, че "...този условен триумф евентуално се дължи частично на по-ефективно, единно оперативно командване на военачалник Сергей Суровикин ".

Министърът на защитата на Украйна и западните дипломати споделят, че генералът наподобява е донесъл по-голяма дисциплинираност, както и повече грубост със своите засилени инфраструктурни офанзиви.

" Суровикин внесе огромна промана в метода, по който действат (руските въоръжени сили) ", сподели Антъни Брентън, някогашен дипломат на Англия в Русия. "...има повече чувство за координация и рационална цел по отношение на това, което Русия в този момент прави във военно отношение. "

В някои съветски кръгове назначението му се възприема като слагане на евентуален " бушон ", който  защищава Путин и в по-малка степен министъра на защитата Сергей Шойгу от директна рецензия.

" Беше явно, че назначението на Суровикин и възхвалата, отправена към него, най-малко частично се дължаха на нуждата да се сътвори фигура с мандат за " срамни " дейности, които Путин не искаше да предприеме от свое име ", сподели Александър Баунов, някогашен съветски посланик, който в този момент е старши помощник в мозъчния концерн на Фондацията " Карнеги " за интернационален мир.

" За някои това,което се случва ще се преглежда като нова атака, която ще потвърди, че всички отстъпления в действителност са били тактическа маневра. За други това ще се преглежда като метод да се принуди Украйна да влезе в мирни договаряния, употребявайки следната формула: град Херсон в подмяна на мир, ток, вода и отопление в украинските градове ".

Конрад Музика, полски анализатор по защитата, който неотдавна се завърна от Украйна, сподели, че след Херсон е настъпил моментът на истината за съветската войска.

С изключение на град Лисичанск, в Източна Украйна, той сподели, че цялата територия, която Русия държи, наподобява защитима.

" Сега всичко зависи от военните командири, качеството на оборудването и способността на техните войски да понесат удар от Украйна, да задържат линията и по-късно да се опитат да контраатакуват по някакъв метод ", сподели той.
 Британското разунаване: Сватово е новата уязвима точка за съветските войски в Украйна
Британското разунаване: Сватово е новата уязвима точка за съветските войски в Украйна

Там също се построяват отбранителни позиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР