*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19
Коментари Харесай

Водещите новини! ОТНОВО: Мъж нахлу в ковид отделението в Русе и заплаши дежурните лекари; нов черен рекорд: 11 181 заразени

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 19 януари ***

Насилието над медици, които избавят Коронавирус пациенти продължава. Вдъхновение от лъжите на алчни политици популисти и жалки търсачи на пари и внимание.

Мъж нахлу в коронавирус отделението в Русе и засипа с обиди и закани дежурните лекари. Това се е случило в миг, в който пациент от отделението е локален към реанимация с доста ниска сатурация.

„ Опитахме се податлив този мъж, само че той беше доста нападателен. Заплашваше ни с ликвидиране. Точно тогава смъквахме пациент към реанимация “.

„ Това е тежко заболяване. Голяма част от пациентите, които минават през нашето поделение знаят защо става въпрос. Надявам се обществото също да прояви схващане “, сподели доктор Павлов.

***

На фона на антиваксърската агитация и набези над лекари, продължава да се случва ТОЧНО това, което те споделят, че няма да се случи.

Общо 11 181 са инфектираните с ковид в България за последните 24 часа, демонстрират данни в Единния информативен портал.

Това е безспорен връх от регистрирането на първия случай у нас преди близо 2 години. Новите случаи са с 1185 повече от през вчерашния ден, когато също бе подложен връх. Всеки четвърти тестван през миналото денонощие е с позитивна проба.

***

***

Вариантът „ Омикрон “ има няколко особености. Първо визира доста по-лесно децата, в международен мащаб над 40% от всички приети в болница деца са под 1-годишна възраст, изясни в утринния блок „ Тази заран “ доктор Калин Лисички – шеф на Клиника по педиатрия в болница „ Токуда “.

***

На тържествена гала в Народното събрание президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова официалнo встъпиха в служба. Двамата поставиха клетва като държавен глава и негов заместител. Това се случва два месеца след извършените избори.

***

В речта си президентът Румен Радев насочи явен апел за фокус върху конституционните промени във връзка с прокуратурата. Това съобщи след клетвата на президента съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Тук ние не можем да не се присъединим към неговия апел в Народното събрание по тази тематика – тя е сложна и изисква свръх болшинство. Ще би трябвало да се търсят форми за увещание на останалите политически сили да поддържат тези промени “, сподели Иванов.

***

Кирил Петков е нетрадиционен политик, с ексцентричен речник, който не употребява изразителност, позната от предходни времена. Технократ и оптимист, единственият подобен оптимист в политиката, който познавам, е Зоран Заев. Това сподели в изявление за македонската Телевизия 24 президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски.

***

Всички ние - и изпълнителната власт, и президентът сме в тима на България. С президента сме в един тим - тима на България. Много бих се радвал той да бъде също толкоз сериозен към изпълнителната власт. Това е силата на разделянето на управляващите. Това е силата на корекцията - всеки един може да прави неточности и всеки един може да получава спомагателни препоръки - както ние към него, по този начин и той към нас, сподели пред публицисти в Народното събрание министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

„ Убеден съм, че в България е налице антимафиотски консенсус. Нашите сънародници гласоподаваха за правдивост и правда, страната не трябва да се ръководи от екрана, под масата, по телефона и от задкулисието. Корупцията би трябвало да бъде съкрушена, с цел да оцелеем като страна и общество. Налице е историческа опция да върнем България в руслото на закона “.

***

„ Генералният прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс изиска някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и две от децата му Доналд Тръмп-младши и Иванка Тръмп да бъдат призовани в съда ", съобщи организация Блумбърг.

„ Тримата би трябвало да дадат показания по отношение на обвинявания в документни измами. Според Джеймс прокуратурата разполага с задоволително доказателства против Тръмп и членовете на неговото семейство, с цел да се заведе дело ", добави цитираната медия.

„ По думите на прокуратурата тримата са подправяли документи, като са манипулирали цената на недвижими парцели в Манхатън. Вследствие на това членовете на семейство Тръмп са получавали заеми с по-ниски от нормалните лихви и данъчни облекчения ", уточни още "Блумбърг ".

***

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е поканил някогашния немски канцлер Ангела Меркел да оглави съвещателен орган на високо ниво за световните публични богатства, заяви организация DPA, базирайки се на източници от Организация на обединените нации.

***

Във Англия има сведения, че депутати от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън към този момент намерено разискват по какъв начин той да бъде свален от поста и кой да бъде негов правоприемник, съобщи БНР. Това става след изявление във вторник на премиера, в което той съобщи, че никой не го е предизвестил, че празненството на "Даунинг стрийт " през май 2020 година е било в нарушаване на разпоредбите на локдауна.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР