Водещите български биатлонисти Красимир Анев и Владимир Илиев се прибраха

...
Водещите български биатлонисти Красимир Анев и Владимир Илиев се прибраха
Коментари Харесай

Биатлонистите се завърнаха разочаровани, Илиев съжалява за пропуснат шанс за медал

Водещите български биатлонисти Красимир Анев и Владимир Илиев се прибраха от олимпийските игри в Пьонгчанг. Двамата демонстрираха отчаяние след незадоволителните резултати.

" Не беше това, за което сме подготвени, нито това, което чакахме. Надявам се да не повтаряме грешките, тъй като щом няма резултати, значи сме позволили неточности ", сподели Анев.

Той уточни, че поради мощния вятър в Пьонгчанг стрелбата е била " малко лотарийна ". След това посочи, че самият той не е имал проблем с вятъра. " Само аз съм си отговорен. Човек в случай че желае да побеждава, би трябвало да се научи да побеждава себе си. "

Анев изясни, че слабата му пукотевица на първи пост в щафетата се дължи на това, че не е бил в положително положение. " Опитвах се да карам с групата, с която излязох, само че това не беше допустимо на този стадий от формата ми и материалното ми обезпечаване. Затова се получи тази провалена пукотевица - нямаше вятър, нямаше нищо. Просто ми беше по-напрегнато от самостоятелните стартове, тъй като отговорността е доста по-голяма. "

Анев дефинира за прочувствено изявлението си, че българите са " заряд, с цел да има кого да побеждават огромните ". Биатлонистът уточни, че има доста какво да се работи и че е в правото си да изисква и да подлага на критика управлението на федерацията, а също и самият той да бъде подложен на критика.

По думите му сега се схваща добре с ръководителите си. Анев съобщи, че не вижда проблем в това, че се приготвя със собствен екип, а не с треньора на националния тим.

 Владимир Илиев
© LAP.bg

Владимир Илиев

Владимир Илиев сподели, че е бил покрай орден. " Не ни стигна доза шанс, само че това не е опрощение. Бях квалифициран и имах късмет действително за орден, само че в биатлона е по този начин - един изстрел не беше задоволителен. "

" И в самостоятелното, и в спринта имах опция за първите осем реалистично, а даже и за орден, само че по този начин е в спорта. Не съумях да се събера. Може би и напрежението си сподели думата. Толкова сме били готови очевидно ", съобщи състезателят с най-предно класиране измежду биатлонистите - 19-ото място в самостоятелния старт.

" Много са проблемите като цяло в България, освен в биатлона - като се почне от детско-юношеския спорт, през базите и несъмнено от финансова позиция. Малка страна сме, опитваме, борим се. Доста хора го виждат, че с много по-ниски бюджети и личен състав съумяваме да ги побеждаваме в много от надпреварите. Просто в олимпиадата не успяхме да се съберем и да покажем доста прекрасен резултат, а имаше опция. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (273)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР