Водещи учени, съветващи Световната здравна организация, заявиха, че искат по-реалистична

...
Водещи учени, съветващи Световната здравна организация, заявиха, че искат по-реалистична
Коментари Харесай

СЗО поиска реални данни от Китай за ситуацията с COVID-19

Водещи учени, съветващи Световната здравна организация, обявиха, че желаят по-реалистична картина за обстановката с COVID-19 от най-хубавите специалисти в Китай, оповестява Ройтерс. Нарастват опасенията за бързото разпространяване на вируса в страната.

СЗО предложения китайски учени на виртуална закрита среща със своята техническа консултативна група по еволюцията на вируса, с цел да показа данни за това кои разновидности циркулират в страната.

Китай анулира ограниченията си за " нулев Коронавирус " през декември 2022 г. Случаите на Коронавирус към този момент нарастват, макар че формалните данни са разнопосочни.

Според СЗО някой от данните, като тези за броя на приетите в болница лица, не са надеждни. От организацията показаха, че е в полза на Китай да даде по-точна информация.

Досега данните от последователността от Китай, предоставени на онлайн центъра на GISAID, демонстрират, че циркулиращите там разновидности са подварианти на Omicron, в сходство с преобладаващите разновидности в останалия свят.
ТЕМА преди 5 часа 731 преди 8 часа 492 преди 1 ден 543
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР