Водещи тенисисти изказаха подкрепата си към световния №1 Новак Джокович,

...
Водещи тенисисти изказаха подкрепата си към световния №1 Новак Джокович,
Коментари Харесай

Големи звезди скочиха в защита на Новак Джокович

Водещи тенисисти изрекоха поддръжката си към международния №1 Новак Джокович, на който беше отказано влизане в Австралия поради спор, обвързван с предоставеното здравното изключение, което му разрешава да взе участие на Откритото състезание на страната в Мелбърн без имунизация за КОВИД-19.

Джокович получи това право, откакто неговият случай беше прегледан и утвърден от две самостоятелни комисии, само че при идването си в Австралия той беше спрян от граничните управляващи, които не му разрешиха да влезе в страната и анулираха визата му.
Сърбинът, който се стреми към рекордна 21-а купа от Големия шлем, сега е настанен в хотел за задържане на мигранти в Мелбърн, откакто неговите юристи внесоха тъжба против решението на управляващите, което се чака да бъде прегледано от съда в понеделник.

" Новак, бъди мощен, приятелю ", обърна се американецът Тенис Сандгрен към Джокович в изявление за " Ройтерс " от Нешвил. " Надявам се, че ще излезеш оттова скоро ", добави той.30-годишният Сандгрен, повторен четвъртфиналист на Откритото състезание на Австралия през 2018 и 2020 година, отхвърли присъединяване за първи път от 10 сезона поради условията на локалните управляващи за имунизация.

" Искам единствено да попитам дали случаите на другите играчи, които получиха същото здравно изключение като неговото, бяха прегледани толкоз деликатно и сериозно и дали те посрещнати по този начин враждебно при идването си? На мен ми наподобява, че има особено отношение към него, той е умишлен поради името и статута си, поради това, че е номер 1 в света, и най-много поради позицията си против имунизацията ", сподели Сандгрен.

" Аз съм срещу това държавното управление да ти споделя както да инжектираш в тялото си. Вярвам, че това не влиза в работата му. Надявам се всичко скоро да се успокои, вирусът да отслабне и да се завърнем към нормалността, изключително що се отнася за условията за имунизация ", добави той.
Друг американски състезател Джон Иснър акцентира, че Джокович е следвал разпоредбите и не заслужава сходно отношение. " Това, през което минава Новак сега, е неправилно. Няма опрощение за отношението към него...Той съблюдава разпоредбите, позволено му беше да влезе в Австралия, а в този момент е арестуван срещу личната си воля. Това е подобен позор ", написа Иснър в " Туитър ".

Джокович получи поддръжка и от един от най-големите си критици в лицето на австралиеца Ник Кирьос. " Вярвам, че би трябвало да се подхващат ограничения, аз персонално съм имунизиран поради хората към мен, поради здравето на майка ми, само че отношението към Новак е неприятно, доста неприятно. Той е един от нашите велики първенци, само че в края на краищата е човек. Дръжте се по-добре ", разяснява Кириос в " Туитър ".

Бившият първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис Марин Чилич (Хърватия) изрази вяра обстановката с Джокович да бъде позволена допустимо най-бързо, тъй като целият епизод не е добър за спорта. " Тази картинка несъмнено не е добра за тениса ", сподели Чилич в Аделаида, където той взе участие в шампионат.
Свързани вести Огромен скандал с Джокович в Австралия, задържаха го в изолатор ВИДЕО Надал за Джокович: Мъчно ми е за него Скандалът с Ноле продължава, остава в емигрантското общежитие до понеделник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР