Водещата компания в глобалната отбранителна индустрия International Armored Group (IAG)

...
Водещата компания в глобалната отбранителна индустрия International Armored Group (IAG)
Коментари Харесай

IAG ще строи завод за бронирани автомобили в Благоевград и Пловдив

Водещата компания в световната отбранителна промишленост International Armored Group (IAG) ще влага в още два завода за бронирани коли в България. Това разгласи притежателят на IAG доктор Антон Стефов по време на формалната гала за старт на градежа на най-голямата си индустриална база за бронирани коли в Бургас.

Компанията разгласи капиталово желание за пазаруване на земя в Благоевград и Пловдив. Първоначалната инвестиция за всеки един от двата последващи завода се прави оценка на приблизителна стойност от 25 000 000 лева Очакванията на вложителя са напълно скоро да придобие съответните терени в двете обитаеми места.

Припомняме, че през 2022 година компанията разгласи желанието си за градеж на цех в Бургас, а през днешния ден бе направена и символичната първа копка от градежа.

Вярвам, че заводът, който започваме да строим през днешния ден, ще форсира още повече растежа на  българското индустриално произвеждане. Важно и доста по-изгодно финансово за България е да имаме лично произвеждане и да се влага в лична защита. Ще допринесем за увеличение на износа, ще въведем нововъведения в българската отбранителна промишленост и ще създадем български експерти в област с възходящо значение в целия свят. Вече работим интензивно по плановете за още два нови завода на International Armored Group в България, като преглеждаме благоприятни условия в Пловдив и Благоевград ”, сподели притежателят на компанията доктор Антон Стефов.
Сертификат
По време на формалната гала изпълнителният шеф на Българска организация за вложения (БАИ) Богдан Богданов връчи документ за „ Инвеститор клас А “ на International Armored Group и пожела триумф на плана.



Настоящият документ се връчва на вложителя, с цел да отбележим идната значима стъпка в развиването на сдружението като водеща компания в световната отбранителна промишленост. Оценяваме построяването на цех от подобен мащаб като стратегическа стъпка във военната промишленост с национална и европейска значителност “, сподели Богдан Богданов.

Важността на инвестицията в района означи и кметът на община Бургас Димитър Николов.

Благодаря на доктор Антон Стефов, че избра да реализира тази сериозна инвестиция тук. Благодаря и за неговия подтик и мощна сила, която вложи за бързото осъществяване на първата копка. Това е структуроопределящо дружество, което ще даде подтик за развиването на града, отваряне на нови работни места и привличане на съпътстващи производства. Затова взаимно с страната вършим всичко допустимо да съкратим оптимално периодите за осъществяване на плана, сподели Николов.
Заводът в Бургас
За реализацията на плана е планувана първична инвестиция 20 млн. лева от страна на IAG, a община Бургас от своя страна ще финансира действия по създаване на техническа и довеждаща инфраструктура. Подготовката на плана започва още при започване на 2022 година. Новият цех ще бъде на повърхност от 150 000 кв.м., като за енергийната успеваемост на постройката ще допринесат покривните фотоволтаични съоръжения. Български експерти, подготвени от специалистите на IAG по света, ще създават цялата гама произведения на компанията, в това число най-новата бронирана машина на пехотата „ РИЛА 8х8 “.

Завършването на фабриката ще сътвори най малко 300 работни места, като за първи път български експерти ще имат опция да създават бронирани машини по международен НАТО стандарт на територията на България. В ход е разработка и на серия предпазени от разстройства дронове за избавителни, разследващи и спешни отряди,  с присъединяване на водещи български компании сътрудници на IAG. Новите разработки също ще бъдат създавани в България. В развой на инженерни калкулации са и бронирани платформи - носители на леки артилерийски системи. В продуктовата гама на IAG в серийно произвеждане са към този момент и военни кранове за евакуация и леки патрулни коли.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР