Водеща тема за всички западни издания е случилото се във

...
Водеща тема за всички западни издания е случилото се във
Коментари Харесай

„Ерата на Тръмп приключва с насилие“​​​​​​​ – западните медии за размириците в САЩ

Водеща тематика за всички западни издания е случилото се във Вашингтон през вчерашния ден вечерта по време на общата сесия на двете камари на американския Конгрес, които разискват и утвърждават резултатите от вота в Електоралната гилдия, състоял се на 14 декември и присъждащ победа на президентските избори на Джо Байдън.

Хиляди последователи на Доналд Тръмп нахлуха в постройката и след безредици, траяли с часове, обстановката бе сложена под надзор, прекъснатата сесия – възобновена, а новината необятно отразиха медии от Западна Европа и Съединени американски щати.

Fox News: Байдън е непоклатимост

„ Президентът Тръмп остави наследството си в дрипи “, уточни Джонатан Търли, помощник на медията, известен със своята прорепубликанска позиция.

От началната страница на уеб страницата на изданието излиза наяве, че сенаторът от Републиканската партия Том Котън приканва Доналд Тръмп да „ престане да подвежда американците “ и упорства депутатите да отдръпват възраженията си за изборните резултати. Изданието отрази и доказаната победа на Байдън от Конгреса, „ часове след хаоса на Капитолия “.

Пазарите бележат положителни резултати макар митингите на Капитолия, тъй като виждат Байдън като непоклатимост, означи и бизнес разделът на медията, „ Фокс бизнес “.

CNN: Тръмп си отива с кланица

Президентството на Тръмп приключва с американска кланица, гласи заглавие в CNN. „ 3 години, 11 месеца и 17 дни откакто Доналд Тръмп предизвести от западния фронт на Капитолия, че „ американската кланица стопира тъкмо тук “, точното място, на което той стоеше, беше погълнато от личните му протестиращи, които донесоха лична кланица “, написа журналистът Кевин Липтак. „ Идвайки 14 дни преди края на президентството му, невижданият епизод провокира възобновени апели за импийчмънт на Тръмп и нови диалози за 25-ата корекция, която ще го в профил от поста. Няколко висши чиновници на Белия дом подадоха оставки и доста други, в това число съветника по националната сигурност на президента, също обмисляха да изоставен в символ на митинг. “

„ Цялото завещание на Доналд Тръмп бе заличено през вчерашния ден “, изясни републиканката Нанси Мейс, съгласно която нейната партия би трябвало да „ стартира изначало “ и някои от представителите ѝ би трябвало да поемат отговорност за щурма. „ Не можем да оправдаем насилието… Трябва ни водачество повече от всеки път сега в нашата страна. Трябва да обновим нацията си, да възстановим партията си “, сподели Мейс.

Ани Кустер от Демократическата партия е измежду депутатите, участвали в заседателната зала в Капитолия при нахлуването на прорепубликанските стачкуващи. „ Борехме се да се скрием зад стената на балкона. Опитвах се да отведа сътрудниците си на несъмнено място, завеждайки ги зад парапета “, разказа тя и сподели, че се е почувствала „ изплашена за живота си “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР