Водеща фирма на Уолстрийт вече следи внимателно за корекция (спад

...
Водеща фирма на Уолстрийт вече следи внимателно за корекция (спад
Коментари Харесай

Една фирма на Уолстрийт вече се подготвя за сериозен спад на акциите

Водеща компания на Уолстрийт към този момент следи деликатно за промяна (спад с сред 10% и 20% по отношение на последния максимум) на пазара на акции, написа Си Ен Би Си.

Въпреки възобновяване на пазара на акции напоследък, основният капиталов шеф на Morgan Stanley се приготвят за спад на борсовия показател S&P 500 с най-малко 13% от в този момент до септември.

„ Наблюдават се всички отличителни белези за това, което бих нарекъл рали на мечия пазар (спад на акциите с минимум 20%) “, разяснява той.

Той следи деликатно и показателя на  високотехнологичните сдружения Nasdaq, който напредна с близо 2% в понеделник и се е повишил с повече от 13% през последните три седмици.

Според Уилсън Nasdaq също ще записва съществени загуби. Той се притеснява, че скокът на инфлацията и политиката на Федералния запас за стягане усилват рисковете от криза. По думите на Уилсън това би могло да сътвори среда, в която акциите се показват по-зле от облигациите.

„ Не считаме, че тази година ще има криза. Може обаче да има такава през идната година. По тази причина пазарите са в отбранителна фаза “, сподели той.

Уилсън счита, че S&P 500 в последна сметка ще приключи годината на равнище от 4400 пункта, което е спад от 9% спрямо рекордното ниво на показателя от 4 януари.

Той обаче е подготвен да смекчи прогнозата си за спад на акциите, в случай че Фед не работи толкоз бързо и нападателно за повишение на лихвите.

„ Това евентуално не е допустимо, имайки поради равнището на инфлация. Подобно развиване обаче би разрешило на пазарите да набъбнат повече “, сподели Уилсън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР