„Водени от разбирането, че България в момента е изправена поне

...
„Водени от разбирането, че България в момента е изправена поне
Коментари Харесай

Нинова: Целта да има здрав народ, който изкарва високи заплати и пенсии е напът да се сбъдне

„ Водени от разбирането, че България сега е изправена най-малко пред три рецесии. Водена от разбирането, че имате потребност от поддръжката на страната, от непоклатимост в България и от сигурност във вашите фамилии, Българска социалистическа партия се включи интензивно в договарянията за сформиране на постоянно държавно управление и устойчиво болшинство в Народното събрание, които да стартират същинската смяна на досегашния модел на ръководство “, съобщи от парламентарната естрада Корнелия Нинова.

„ Разбираме присъединяване си в това държавно управление като продължение на непрекъснатите ни петгодишни старания за смяна на модела на ръководство на ГЕРБ “, добави тя.

Нинова поздрави персонално Кирил Петков и Асен Василев за напъните, които поставиха през последните седмици.

„ Двамата поставиха неимоверни старания, самообладание и разсъдък, с цел да съберат четири партии с разнообразни стратегии, идеология и оферти “, съобщи Корнелия Нинова и благодари и на останалите съдружни сътрудници.

„ Приемаме присъединяване си в този кабинет като поръчител за обществена правдивост в България, като поръчител за обществена политика и като поръчител за грижа за хората “, добави Нинова.

Тя съобщи, че младите фамилии и децата им ще бъдат обезпечени с безвъзмездни детски градини и ясли. Децата до 14 година ще имат и безвъзмездни медикаменти, а младите родители, които ще останат у дома да ги гледат поради пандемията, ще бъдат обезпечени с една заплата.

За работещите ще има аргументирано повишение на минималната работна заплата съгласно справедливи индикатори.

Нинова бе безапелационна, че няма да има пенсионер под прага на беднотия и че всички ще мислят рационално за нов модел на преизчисляване на пенсиите в околните месеци.

В съглашението е записано още, че за българската просвета ще има 1% от Брутният вътрешен продукт, а за българското обучение – 5%.

„ Най-накрая нашето огромна предпочитание да ядем българска чиста храна ще стане, тъй като взехме решение страната да подтиква българските плодове, зеленчуци, мляко и месо и да понижи вноса на външна продукция за сметка на българското земеделие “, съобщи Нинова.

Тя заключи, че задачата да има здрав и просветен български народ, който работи и изкарва високи заплати и пенсии, е напът да се сбъдне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР