Vodafone и Porsche обявиха партньорство за създаване на първата в

...
Vodafone и Porsche обявиха партньорство за създаване на първата в
Коментари Харесай

Vodafone и Porsche тестват иновативна 5G мрежа за автономна мобилност

Vodafone и Porsche оповестиха партньорство за основаване на първата в Европа хибридна 5G мобилна частна мрежа. Целта на плана е да предложи на клиентите на автомобилния колос по-добра инфраструктура за създаване и тестване на интелигентни и самостоятелни транспортни средства.

В взаимно изявлени, Vodafone и Porsche в детайли разказват разгръщането на мобилната частна мрежа в техническия център Nardo - оборудване в Южна Италия, ръководено от Porsche Engineering.

Хибридният инфраструктурен детайл на внедряването планува Vodafone да употребява частна мобилна мрежа, изцяло интегрирана с обществената такава. Чрез " новаторски дизайн " в центъра се предлага достъп и до двата типа инфраструктура, което значи, че локалните хора също могат да се възползват от опциите на мрежата от ново потомство.

Vodafone и Porsche изясняват, че клиентите на автомобилната компания могат да се възползват от връзките в действително време, които оферират главните 5G преимущества – ниска латенция, по-широка честотна лента, усъвършенствана сигурност и надеждност и по-кратко време за разрастване.

Това партньорство също по този начин бележи нов стадий " на насоченото към бъдещето развиване на тестовия център ", подчертават от Porsche, добавяйки, че от придобиването на оборудването през 2012 година вършат непрекъснати вложения „ за модернизиране и внедряване на софтуерни усъвършенствания ".

Мрежата на Vodafone разрешава 4G и 5G покритие в целия център, който заема 700 хектара и разполага с повече от 20 тестови писти. На тази база в бъдеще се чака да бъдат построени нови информационни приложения от вида " транспортно средство към инфраструктура " и " транспортно средство към транспортно средство ", както и функционалности за високоавтоматизирано шофиране.

Винод Кумар, основен изпълнителен шеф на Vodafone Business, разяснява, че новаторската мрежа може да работи като " трамплин " за развиването на дадена компания, а технологията е способна да помогне за " трансформиране на превоза и подвижността ".

Vodafone и Porsche към този момент си сътрудничат по други начинания, в това число разрастване на независима 5G мрежа и случаи на потребление на мрежово нарязване в развойния център на автомобилния колос в Германия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР