Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) пропусна да се

...
Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) пропусна да се
Коментари Харесай

Швьонтек се чувства облекчена след края на интензивния сезон

Водачката в международната класация Ига Швьонтек (Полша) пропусна да се класира за мача за купата на Финалния шампионат на WТА след загуби в три сета от Арина Сабаленка (Беларус), само че съобщи, че е щастлива, че " интензивният " сезон най-сетне е завършил.

Полякиняка, която направи серия от 37 следващи победи по-рано през годината, завоюва общо осем трофея, включително Откритите шампионати на Франция и Съединени американски щати.
 
21-годишната Швьонтек беше считана за любимка и във Финалния шампионат на WТА във Форт Уърт (САЩ), изключително откакто завоюва и трите си мача в групата без изгубен сет, само че на полуфиналите тази нощ отпадна от Сабаленка с 2:6, 6:2, 1:6.



 " Няма да неистина, чаках с неспокойствие този миг. Беше много мъчно да виждаш, че финалната линия е толкоз близо, само че да оставаш изцяло стимулиран и съсредоточен за всеки мач. Така че от една страна съм тъжна, че изгубих, само че от друга - ще имам още един спомагателен ден за отмора. Това е позитивното ", съобщи полякинята.

" Сезонът беше доста натоварен. Горда съм от себе си, че съумях да играя по този начин добре до края. Щастлива съм от постигнатото. Всичко, което направих през годината, беше елементарен една полуда. Това ще остане с мен през цялата ми кариера и постоянно ще ме прави горда ", сподели още тя.
 
 " Сега желая да прекарам осем дни без да мисля за нищо и без да върша нищо. За първи път планувам такава отмора, тъй като нормално отивам на места, където преглеждам забележителности и ваканцията ми е дейна. Имам потребност от цялостно възобновяване и изчистване на главата от мислите за мачове и шампионати. Няма да бъде елементарно, тъй като мозъкът е привикнал да е в спортен режим. След това последователно ще се върна към работата и тренировките за новия сезон. Но до тогава има време и в този момент желая да се насладя на почивката ", добави лидерката в класацията на WТА.


Швьонтек завърши акцията с 67 победи и едвам 9 провали, само че загубата от Сабаленка постави завършек на серията й от 15 следващи триумфа против състезателки от топ 10 на международната класация.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР