Водачката в схемата и защитаваща титлата си от миналата година

...
Водачката в схемата и защитаваща титлата си от миналата година
Коментари Харесай

Защитаващата титлата си Коко Гоф се класира за четвъртфиналите в Оукланд

Водачката в схемата и защитаваща купата си от предходната година Коко Гоф (САЩ) се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис за дами на твърди кортове в Оукланд (Нова Зеландия) от сериите УТА 250 с награден фонд 267 082 $.

Шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2023-а Гоф се наложи над чехкинята Бренда Фрухвиртова с 6:3, 6:0.

16-годишната Фрухвиртова нямаше шансове против американката, която поведе с 3:2 в първия сет и с 5:0 във втория, с цел да стигне без проблеми до крайния триумф.

" Тя стартира в действителност добре, само че аз съумях да повиша равнището си, сервирах добре и мисля, че като цяло изиграх страховит мач през днешния ден ", съобщи Гоф, която се приготвя за Откритото състезание на Австралия.

Следващата съперничка на американката ще бъде осмата сложена Варвара Грачьова (Русия), която отстрани Лилу Сун (Швейцария) с 6:3, 6:4.

№2 Елина Свитолина (Украйна) също продължава напред. Тя победи участващата с " уайлд кард " Ема Ръдукану (Великобритания), шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година, с 6:7(5), 7:6(3), 6:1 в извънредно равносилен дуел.

Радукану ще се насочи към Откритото състезание на Австралия, което стартира на 14 януари, уверена във физическата си форма след завръщането на корта след деветмесечна пауза заради травма.

Тя изигра два маратонски мача в Оукланд, преминавайки и през двата невредима, макар че игра с лента на дясното си бедро през днешния ден. Мачът й със Свитолина продължи съвсем три часа.

Радукану водеше с 5:2 в първия сет, само че в последна сметка трябваше да премине през тайбрек след 71 минути. Свитолина поведе при започване на втория сет, само че Радукану се пребори още веднъж, с цел да стигне до тайбрек. Тя завоюва първите две точки при сервис на Свитолина, само че по-късно някогашната номер 3 в света украинка доминираше и изравни след нови 67 минути. Украинката поведе с 5:0 в третия сет и след 6:1 затвори мача.

The least you can expect from the 2023 Comeback Player of the Year

No.2 seed fights back from a set down against Raducanu to arrange an Auckland quarterfinal with Bouzkova!
— wta (@WTA)

Седмата Петра Мартич (Хърватия) победи Юан Юе (Китай) с 6:2, 6:2 и също продължава на четвъртфиналите.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР