Водачката в схемата Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на

...
Водачката в схемата Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Световната номер 1 Арина Сабаленка е на четвъртфинал в Пекин, очаква я Елена Рибакина

Водачката в схемата Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис в Пекин с награден фонд от 8,1 милиона $.

Белорускинята сама си сътвори проблеми в мача си с италианката Жасмин Паолини, само че в последна сметка съумя да го завоюва с 6:4, 7:6(4) след час и 39 минути игра.

В първия сет имаше единствено един пробив и той пристигна на сметката на Сабаленка, като с него тя съумя да затвори откриващата част на мача.

Във втория сет Сабаленка водеше с 3:1 с пробив, само че разреши на Паолини да завоюва четири следващи гейма. Италианката на два пъти сервираше за спечелването на сета, само че и двата пъти разреши на Сабаленка да изравни и да прати сета в тайбрек. В него лидерката в международната класация наложи волята си и завоюва със 7:4 точки.

На четвъртфиналите тя ще срещне Елена Рибакина от Казахстан.



Американката Коко Гоф сложи връх за най-вече следващи победи през сегашния сезон при дамите, откакто записа 15-и извоюван мач и се класира за четвъртфиналите на шампионата в Пекин.

19-годишната Гоф, която предишния месец победи на Откритото състезание на Съединени американски щати, надви със 7:6(5), 6:2 над рускинята Вероника Кудерметова.

С триумфа си американката поведе с 2:1 в общия си баланс от мачове с Кудерметова, само че успеха ѝ можеше да ѝ се изплъзне, в случай че в десетия гейм на първия сет Кудерметова не бе пропуснала четири сетбола на собствен сервис.

Гоф, която при започване на мача водеше с пробив, съумя да форсира тайбрек, в който да завоюва със 7:5 точки. Това окрили американката и във втория сет нейното предимство над рускинята бе очевидно.

На полуфиналите поставената под номер 3 в схемата Гоф ще срещне шестата в схемата Мария Сакари.

Гъркинята сподели съмнения в дуела си с китайката Синю Ван, само че съумя да я победи след 6:4, 2:6, 6:3. За нея това бе девета победа в последните ѝ 10 мача.



Сред най-хубавите осем място откри и шампионката за 2017 година Каролин Гарсия.

Французойката стигна до най-категоричния триумф за деня, надделявайки с 6:3, 6:2 над Анхелина Калинина от Украйна за 85 минути игра. За Гарсия, която предходната година завоюва Финалите на УТА, това е четвърто класиране на четвъртфинал в последните четири шампионата, в които взе участие.

Следващата съперничка на Гарсия е поставената под номер 2 Ига Швьонтек от Полша.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР