Водачите не са знаели, че хората загиват. Тези хора са

...
Водачите не са знаели, че хората загиват. Тези хора са
Коментари Харесай

Мариан Маринов: Водачите дори не са знаели, че бежанците загиват

Водачите не са знаели, че хората умират. Тези хора са си броили минутите. 7 часа са преседели - това е нечовешко. Трагедията за оживелите е, че са се прегръщали със своите мъртви приятели. Това сподели следователят от Националната следствена работа Мариан Маринов в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Седем души са арестувани, а един от тях е бил разпитан персонално от Маринов. Той изясни, че става дума за реализатори и че уредниците към момента не са ясни.

Следователят изясни, че по роман на единия от хванатите, който и е получил най-малката сума за присъединяване си в транспорта, става дума за бригада, която е инсталирала тайниците в камиона. Една от аргументите за гибелта на мигрантите е непрофесионално направената вентилация на тайника. Идеята за направата на тайника я дават изпълнителите.

„ Те я създават относително добре, само че тук не е планувана вентилация. Вентилацията е дефектирала в предната клетка и хората са почнали да се задушават още по средата на пътя. Тайниците са направени от доста положителни материали. Целта е била обезвреждане на термокамерите по границите. Водещата причина за този случай е алчността, другите аргументи са нелепостта и неграмотността. В такава клетка не може да се напъхат 26 души. Тя е доста здрава и няма по какъв начин да я разбият. А са се ритали, с цел да се опитат да излязат ", сподели още Маринов.

Той добави, че един от разпитваните е обяснил, че е дал 7000 евро, с цел да бъде превозен до Германия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР