Водачите на 68 товарни автомобили над 12 тона са проверени

...
Водачите на 68 товарни автомобили над 12 тона са проверени
Коментари Харесай

Масови проверки на товарни автомобили и автобуси в Сливен

Водачите на 68 товарни коли над 12 тона са тествани в Сливен в границите на продължаващата профилирана полицейска интервенция под егидата на Roadpol – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Тя е взаимна с екипите на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “. Такива интервенции се организират на територията на целия Европейски Съюз от 7 до 13 февруари. 

По време на акцията в Сливен са формирани 6 фиша и 2 акта за техническа нередовност, като един от тестваните коли е спрян от придвижване. Главен контрольор Димитър Кикьов разяснява задачите на интервенцията. " Като се натъртва на времето за отмора на водачите, претоварване на товарните коли, както и транспортиране на повече пасажери в рейсовете ".  

Всички водачи са тествани за приложимост на алкохол, като пробите са негативни. 

От екипа на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ е формиран акт за изминал документ за психическа валидност. Глобеният водач разяснява:  " Актовете на Изпълнителната организация са от 1000 лв. нагоре, за което би трябвало да работя най-малко половин месец, единствено поради този акт ".  

Операциите с акцент товарни коли и рейсове са залегнали в календара на Roadpol четири пъти в годината. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР