Водачът в световната ранглиста на тенисистите Новак Джокович няма да

...
Водачът в световната ранглиста на тенисистите Новак Джокович няма да
Коментари Харесай

Не пуснаха Джокович в САЩ без ваксина срещу Covid-19

Водачът в международната класация на тенисистите Новак Джокович няма да играе в първия за годината шампионат от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, откакто управляващите в Съединените щати му отхвърлиха позволение да влезе в страната без сложена ваксина против Covid-19. Сърбинът отдръпна поръчката си за конкуренцията в Калифорния, която ще се организира от 8 до 19 март.

" Световният №1 Новак Джокович се отдръпна от присъединяване през 2023 година На негово място в схемата влиза Николоз Басилашвили ", написаха уредниците на шампионата в известие тази заран, малко преди тегленето на жребия за главната скица, където взе участие и Григор Димитров..

Миналия месец 35-годишният Джокович подаде молба за издаване на така наречен особено изключение от американските здравни управляващи, защото остава неотстъпчив в своето решение да не си сложи ваксина против ковид. За него се застъпиха водещите тенис организации в Съединени американски щати - локалната национална федерация (USTA), както и уредниците на US Open.

Извънредната епидемиологична конюнктура в Съединени американски щати изтича на 11 май 2023 година, като едвам след тази дата неимунизирани чужденци ще имат право да влизат в страната без " особено изключение ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР