Водачът в схемата Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите

...
Водачът в схемата Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Алкарас се класира за полуфиналите, Синер детронира Фриц

Водачът в схемата Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Алкарас отстрани осмия в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:4, 6:4 и остана в битката за първото място в международната класация, от което ще измести Новак Джокович (Сърбия), в случай че завоюва купата.

19-годишният испанец записа 12-а победа в 13 мача след завръщането си на корта през февруари след три месеца и половина лекуване на травма. Той взе първия сет в единствен пробив в петия гейм, а във втората част осъществя основен брейк за 5:4, след което затвори мача при личното си подаване. Алкарас приключи с 26 печеливши удара и едвам 8 непредизвикани неточности.

" Мисля, че изиграх най-силния си мач за сезона. Знаех, че ще имам шансове, в случай че го направя. Щастлив съм, че не преставам напред ", разяснява испанецът.

За място на финала той ще играе против номер 11 Яник Синер (Италия), който детронира миналогодишния първенец и четвърти в схемата Тейлър Фриц (САЩ) с 6:4, 4:6, 6:4. Синер осъществя пробив на старта на мача и резервира преимуществото си, с цел да завоюва първия сет, а във втората част американецът осъществя късен брейк и изравни. В решаващия трети сет италианецът взе подаването на противника за 5:4, след което стигна до триумфа при личен сервис.

" Опитах се да бъда нападателен и нещата се получиха. Много съм благополучен от представянето си. Срещу Тейлър в никакъв случай не е елементарно, изключително тук, където той доста обича да играе. Преди две години ме победи, тъй че съм удовлетворен, че този път открих метод аз да печеля ", сподели Синер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР