Внушителна част от българите казват, че промените в климата са

...
Внушителна част от българите казват, че промените в климата са
Коментари Харесай

Климатичната тема е важна за българите, но разчитат на държавата, 50% искат руски газ

Внушителна част от българите споделят, че измененията в климата са излючително значим проблем, само че партиите изостават от упованията им да включат предпочитано тематиката в политическите си стратегии.

В същото време във връзка с енергийния преход, те към момента не разпознават своята роля в него и чакат енергийните планове да бъдат подпомагани от страната, въпреки че доста от тях могат да бъдат осъществени напълно с частно финансиране.

Това демонстрира изследване за настройките в обществото за зеления преход, извършено в края на май от " Алфа рисърч " за Европейския съвет за външна политика (ЕСВП). " Дневник " получи извънредно право да разгласява главните обстоятелства и заключения, които може да прочетете в детайли.

От тях се виждат някои парадокси.

Половината интервюирани желаят нови слънчеви и ветропаркове с поддръжката на обществено финансиране, дотации и данъчни облекчения, а други 29% - да бъдат основани условия за бизнеса да влага в това частни средства , което и в двата случая зависи от страната. В същото време единствено 40% споделят, че ще поддържат партия, която е за развиването на ВЕИ, само че единствено на пазарен принцип, т.е. без дотации.

За 67% е значимо страната да подкрепя събиране и преработване на битови боклуци, до момента в който това главно е обвързване наобщинските управляващи. Европейски стратегии, проекти и политики, финансиращи сходни политики са всеобщо непознати на елементарните хора. Което съдържа риск да бъдат пропуснати периоди за тяхното потребление.

От една страна господства упованието, че зеленият преход ще вдигне цените на артикули и услуги. От друга, половината българи си желаят съветския газ и всеки пети се опълчват на прекратяването на енергийната взаимозависимост от Русия. Иначе казано, доста хора наподобява не вършат връзка с резултата, в това число инфлационен, от енергийната взаимозависимост на Европа от Русия.

И тук политици и ръководещи имат отговорност да изясняват и коментират непрестанно. И би трябвало да положат специфични старания за информиране на младите, тъй като там изследването открива, че мнозина дават отговор с " Не знам " и " Не мога да преценява " на въпроса чували ли са за зеени политики в България и Европейски Съюз.

Хората в България, които ще би трябвало да се оправят с бъдещата рецесия, не са задоволително готови за нея ", споделят от ЕСВП.

 Няма спор за климата, партиите изостават от упованията на българите Няма спор за климата, партиите изостават от упованията на българите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР