Внукът на британската кралица Елизабет II принц Хари и годеницата

...
Внукът на британската кралица Елизабет II принц Хари и годеницата
Коментари Харесай

Принц Хари и Меган Маркъл ще се венчаят в Уиндзор, ще направят и обиколка с карета

Внукът на английската кралица Елизабет II принц Хари и годеницата му Меган Маркъл ще преминат с карета по улиците на град Уиндзор, след церемонията по венчаването си на 19 май, с цел да споделят значимия ден с повече хора, предадоха международните осведомителни организации.

Принц Хари, който е пети подред в наследяването на престола, и Меган Маркъл – звездата от телевизионния сериал „ Костюмари”, оповестиха годежа си предходната година. Те ще сключат брак на 19 май в параклиса „ Сейнт Джордж” на замъка Уиндзор.
Замъкът "Уиндзор "
Малко след сватбената гала, двамата ще се появят за първи път обществено като брачен партньор и брачна половинка и ще преминат в върволица с карета по близо 3-километров сектор в града.

„ Те се надяват това малко пътешестване да даде опция на повече хора да се съберат в Уиндзор и да се насладят на атмосферата в този специфичен ден”, написа в известие на двореца Кенсингтън с детайлности за сватбата.

Процесията ще приключи с прекосяване по дългия, необятен бул. от XVII в., който води до замъка Уиндзор, дом на английските крале и кралици от съвсем 1000 години.

След нея, принц Хари и Меган Маркъл ще се причислят към гостите си на банкет в двореца. Бащата на Хари принц Чарлз ще бъде хазаин на вечерен банкет за близки другари и членове на фамилията.
Тук ще бъде приемът след сватбата
Сватбата евентуално ще провокира огромен интерес по света, както беше при по-големия брат на Хари, Уилям и брачната половинка му Кейт Мидълтън през 2011 година, чиято гала следиха 2 милиарда души.

Гостите на принц Хари и Меган Маркъл евентуално ще бъдат към 800, защото това е потенциалът на параклиса „ Сейнт Джордж” на замъка Уиндзор. За съпоставяне, принц Чарлз и принцеса Даяна поканиха на своята „ женитба на века” в лондонската катедрала „ Сейнт Пол” 3500 души през 1981 година, а принц Уилям и Кейт Мидълтън – 1900.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР