Внимавайте с тампоните за уши, гъбите за баня и антибактериалните

...
Внимавайте с тампоните за уши, гъбите за баня и антибактериалните
Коментари Харесай

5 обикновени неща от бита, които могат да застрашат здравето ни

Внимавайте с тампоните за уши, гъбите за баня и антибактериалните сапуни.

Антибактериалните сапуни и дезинфектиращите гелове за ръце

Почти всеки носи в себе си сходен гел за разчистване на ръце или в дома, офиса, има диспенсър с антибактериален сапун. Истината е, че тези артикули отстраняват доста бактерии и микроби, само че те нямат резултат върху доста други микроорганизми и вируси, които ни разболяват.

В някои изследвания се загатва, че в антибактериалните сапуни се съдържа съставен елемент наименуван триклозан, който има редица неподходящи последствия за здравето, в това число основаване на устойчивост към антибиотици и ендокринни разстройства.

Антиперспиранти

И тях съвсем всеки ги употребява, с цел да понижи нежеланото изпотяване. Тези артикули съзнателно стопират телата ни да вършат това, което по природа им е обещано – да се потят и посредством потта да отделят токсин и от организма. Но антиперспирантите съдържат доста нездравословни химикали, които през кожата навлизат непосредствено в кръвта.

Памучни тампони за уши

Как почиствате ушите си? Вероятно ползвате спрей за уши или памучни тампони. Но се оказва, че памучните тампони не са толкоз здравословни, тъй като даже в случай че отстраняват някаква част от ушната тиня, просто “натикват ” останалата навътре в ушния канал.

Продукти за разчистване

Някои от ежедневните почистващи артикули съдържат доста токсични съставки. За страдание доста хора не са наясно с това. Има доста нетоксични други възможности, които също имат добър почистващ резултат.

Гъба за баня

Гъбите за баня са една добра среда за развиването на бактерии. За да избегнем този проблем е доста значимо да ги изсушаваме добре, да ги сменяме постоянно, а най-добре да използваме такива, които са направени от естествени материали.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР