Внимание: Връхлитат ни кошмарни магнитни бури.Астрономите съобщават за очаквана кошмарна

...
Внимание: Връхлитат ни кошмарни магнитни бури.Астрономите съобщават за очаквана кошмарна
Коментари Харесай

Внимание: Връхлитат ни кошмарни магнитни бури

Внимание: Връхлитат ни кошмарни магнитни стихии.

Астрономите оповестяват за предстояща кошмарна геомагнитна стихия, която ще ни връхлети на 22 декември.

Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на САЩ (NOAA), тя ще е от клас G1-G2. Възможни са слаби разстройства в информационните мрежи и даже спиране на Интернета на места в Азия и Европа.

Нека да напомним, че магнитните стихии са разграничени на пет категории – G1 „ слаб “, G2 „ междинен “, G3 „ мощен “, G4 „ доста мощен “ и G5 „ извънредно мощен “.

След проверка се откри, че главният му поток е ориентиран към Земята, което ще провокира магнитна стихия на 25-ти ноември 2023 година За в този момент прогнозите са за междинна по-сила геомагнитна стихия, само че астрономите предизвестяват, че две огромни слънчеви петна се обръщат към Земята.

Слънчевото леке ​​AR3529  има несигурно магнитно поле от „ делта клас “, което съдържа сила за изригване от клас X.

Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Тези, които са чувствителни към явленията, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км. /сек. Обикновено към два дни са нужни на този поток да достигне Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокират образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР