Внимание: Скарлатината мори наред, удря сърцето. Скарлатината вилнее вече втора

...
Внимание: Скарлатината мори наред, удря сърцето. Скарлатината вилнее вече втора
Коментари Харесай

Внимание: Скарлатината мори наред, удря сърцето

Внимание: Скарлатината мори наред, удря сърцето. Скарлатината вилнее към този момент втора година у нас, регистрират здравните управляващи. Лечението не трябва да се бави, тъй като болестта дава затруднения като увреждания на сърцето и ставите, означи пред вестник „ Телеграф “ шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Причината за растежа при заболяването са ограничаващите ограничения поради пандемията, след която всички инфекциозни болести бележат растеж. „ Няма потвърдена разновидност, която да прави болестта по-лесно за разпространяване. Имунитетът пада и по-късно болните са повече. Много случаи има в детските колективи. Това е заболяване, което се лекува с антибиотици, тъй като е бактериална зараза.

„ След години на мъртвило предходната година имахме 50-70 пъти повече заболели по отношение на 2022 година За страдание тази годината отново върви в същия дух, даже има леко повишаване по отношение на предходната “, отбелязва експертът. От началото на годината у нас има 1552 заболели. За предходната година са регистрирани 11 666 случая. За съпоставяне за цялата 2022 година болните са били едвам 1082-ма. Скарлатината има два признака, които я издават – малиновият език и характерен обрив, изясняват експертите. И до момента в който шарката набира скорост, силата на грипа отшумява.

С над 1500 случая са намалели болните от инфлуенца и респираторни болести единствено за седмица, демонстрират данните. Макар пикът на вируса да отмина, той към момента циркулира много интензивно в страната. Това ще се случва най-малко две седмици след пика. “Не сме го преборили, само че понижава и ще продължи да понижава.

Грипът не е за занемаряване, тъй като той ще си бъде проблем най-малко до края на март “, счита още проф. Христова. В Националната референтна лаборатория „ Грип и ОРЗ “ са изследвани 279 клинични проби. Доказани са 72 случая на зараза с грипен вирус A и B, както 10 заболели от ковид.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР