Внимание, шофьори: Кошмар на границите, страшни тапи. Интензивен е трафикът

...
Внимание, шофьори: Кошмар на границите, страшни тапи. Интензивен е трафикът
Коментари Харесай

Внимание, шофьори: Кошмар на границите, страшни тапи

Внимание, водачи: Кошмар на границите, страшни тапи. Интензивен е трафикът на граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, оповестява на интернет страницата си Главна дирекция „ Гранична полиция ” на Министерство на вътрешните работи по данни към 6 часа тази заран.
Трафикът е натоварен на излаз за
леки коли на Граничния контролно – пропускателен пункт (ГКПП) „ Калотина “. Граничните инспекции на пункта се правят на осем работни места за влизащи леки коли и на шест работни места за излизащи леки коли. На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ” се правят строително-монтажни действия по отношение на контракт за реорганизация и рационализация.
Дейностите постановат краткотрайно свиване
на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.
За  да избегнат интензивния трафик,
пътуващите могат да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Брегово “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Стрезимировци “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Олтоманци “, допълват от „ Гранична полиция ”, предава Българска телеграфна агенция.
На границата с Румъния трафикът е
натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт “ Кардам “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Никопол “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ за товарни коли на излаз.

До 18.08.2023 година Национална компания „ Пътна инфраструктура “ на Румъния ще прави действия по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюргево “, влизащи в Румъния. Движението на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “ при излизане от България ще се реализира на старите трасета.
Тази краткотрайна организация,
поради по-малкия брой трасета за прекосяване, ще докара до известно нарастване на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт „ Вама веке “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на формален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предшестващ първия ден на формален празник,
ограничаването е от 16:00 часа до 22:00 часа.
Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа “/ “Липница “ и „ Крушари “/ “Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8 до 20 часа.

На границата с Турция трафикът е натоварен на излаз за леки коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “,
показват още от „ Гранична полиция ”.
На границата с Гърция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От „ Гранчина полиция ” предлагат пътуващите към и от Гърция, с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “, да употребяват за прекосяване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и
Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “.
През гранични пунктове  „ Маказа “, „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР